Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Θεσσαλία: Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων

Θεσσαλία: Στο ΕΣΠΑ η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων

H συνολική ετήσια δυναμικότητα της ΜΕΑ ανέρχεται σε 45.453 τόνους ανά έτος σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα και 13.752 τονους ανά έτος προδιαλεγμένα οργανικά βιοαπόβλητα και πράσινα

Στο ΕΣΠΑ 2014-2020 εντάχθηκε η κατασκευή της Μονάδας Επεξεργασίας Στερεών Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας, προϋπολογισμού 31,3 εκατ. ευρώ, με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το έργο έχει πλήρη ωριμότητα μελετών και αδειοδοτήσεων, οπότε αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία σύνταξης των Τευχών Δημοπράτησης για τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν ο κ. Αγοραστός, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Μουζακίου, Γιώργος Κωτσός και ο πρόεδρος της ΠΑΔΥΘ και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.
Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι πρόκειται για χρήσιμο έργο ουσίας, που δημιουργεί θέσεις εργασίας και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του αλλά και κατά τη διάρκεια της κατασκευής του.
Ο κ. Παπαστεργίου ανέφερε ότι η Θεσσαλία πρέπει να είναι περήφανη, καθώς όλα αυτά τα έργα, από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων μέχρι και τη Μονάδα Επεξεργασίας, ξεκινούν με δημόσια χρηματοδότηση, προς οικονομικό όφελος των δημοτών.
Ο κ. Κωτσός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι η ΠΑΔΥΘ (Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας) και ο ΦΟΔΣΑ (Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων) Δυτικής Θεσσαλίας, έχοντας πλήρη ετοιμότητα και ωριμότητα, κατέθεσαν φάκελο για την κατασκευή ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) στο ΠΕΠ Θεσσαλίας «και σήμερα βρισκόμαστε στην ευτυχή θέση να έχουμε την πράξη ένταξης του έργου».
Η ΜΕΑ θα κατασκευαστεί στη θέση «Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας» του Δήμου Τρικκαίων, όπου λειτουργεί σήμερα ο ΧΥΤΑ Δυτικής Θεσσαλίας, για την εξυπηρέτηση της «Διαχειριστικής Ενότητας Δυτικής Θεσσαλίας» που περιλαμβάνει τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, στο σύνολό τους.
H συνολική ετήσια δυναμικότητα της ΜΕΑ ανέρχεται σε 45.453 τόνους ανά έτος σύμμεικτα αστικά στερεά απόβλητα και 13.752 τονους ανά έτος προδιαλεγμένα οργανικά βιοαπόβλητα και πράσινα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης