Εγκρίθηκε από την Κομισιόν ο μηχανισμός της Γαλλίας για τη στήριξη του net metering

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν ο μηχανισμός της Γαλλίας για τη στήριξη του net metering

Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για μικρές εγκαταστάσεις χωρητικότητας μεταξύ 100kW και 500kW - υποστηρίζοντας την ανάπτυξη συνολικά 490MW

Εγκρίθηκε από την Κομισιόν ο μηχανισμός στήριξης αυτοκατανάλωσης μέσω ΑΠΕ της Γαλλίας, ο οποίος θα ισχύσει ως το 2020.

Ειδικότερα, το κόστος αγγίζει τα 200 εκατ. ευρώ με την πρωτοβουλία να αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της παραγωγής πράσινης ενέργειας από επιχειρήσεις και ιδιώτες για δικής τους χρήση, ειδικά για περιπτώσεις όπου μόνο ένα περιορισμένο μέρος μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν πωλείται στο δίκτυο.

Η χρηματοδότηση είναι διαθέσιμη για μικρές εγκαταστάσεις χωρητικότητας μεταξύ 100kW και 500kW - υποστηρίζοντας την ανάπτυξη συνολικά 490MW.

Οι δικαιούχοι χρηματοδότησης θα επιλεγούν μέσω διαγωνισμών που θα διοργανωθούν έως το 2020 και θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι τεχνολογίες ανανεώσιμης ενέργειας.

Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί το μερίδιο των ΑΠΕ στη Γαλλία, με την Επίτροπο Margrethe Vestager, υπεύθυνη για την πολιτική ανταγωνισμού να υπογραμμίζει ότι: «Το καθεστώς αυτό θα τονώσει τον ανταγωνισμό μεταξύ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θα αυξήσει περαιτέρω το μερίδιο των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της Γαλλίας. Παράλληλα, θα εξυπηρετηθούν οι περιβαλλοντικοί στόχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα επιτευχθεί η ενεργειακή μετάβαση της Γαλλίας σε περιβάλλον με χαμηλές εκπομπές άνθρακα».

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης