Χρηματιστήριο & Αγορές

Ιταλία: Άλμα 2,3% στον FTSE MIB λόγω S&P, ράλι στις τράπεζες - Στο 3,34% το 10ετές ομόλογο

Ιταλία: Άλμα 2,3% στον FTSE MIB λόγω S&P, ράλι στις τράπεζες - Στο 3,34% το 10ετές ομόλογο

Σε χαμηλά εβδομάδας οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, θετική έκπληξη από S&P

Η απόφαση του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's να μην υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας, οδηγεί σε αποκλιμάκωση των πιέσεων σε μετοχές και αγορά ομολόγων. 
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB σημειώνει άνοδο 2,3% στις 19.135 μονάδες.
Στο ταμπλό πρωταγωνιστούν οι μετοχές των τραπεζών.
Η Intesa Sanpaolo ενισχύεται 3,4%, η Banco BPΜ +5,4%, η Unicredit καταγράφει κέρδη 4%, ενώ η UBI Banca σημειώνει άνοδο 4,8%.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρεί στο 3,342% από 3,438% στο κλείσιμο της Παρασκευής, σε χαμηλά εβδομάδας.
H απόδοση του 2ετούς ομολόγου διαμορφώνεται στο 1,286% από 1,419% την Παρασκευή.



Ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s επεφύλαξε μία θετική έκπληξη για την ιταλική οικονομία, διατηρώντας αμετάβλητη την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας στο ΒΒΒ.
Αντίθετα ο οίκος προχώρησε σε υποβάθμιση των προοπτικών (outlook) της ιταλικής οικονομίας σε «αρνητικές» από «σταθερές» που ήταν πριν, γεγονός που αφήνει να εννοηθεί ότι η ιταλική οικονομία βρίσκεται «υπό παρακολούθηση» για πιθανή υποβάθμιση το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τον οίκο η οικονομική και δημοσιονομική πολιτική που έχει ανακοινώσει η ιταλική κυβέρνηση θα βαρύνει αρνητικά στις οικονομικές προοπτικές της χώρας, γεγονός το οποίο μπορεί να πλήξει το ήδη «ακραίο» χρέος, κυρίως ως ποσοστό επί του ΑΕΠ.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης