Η επίτευξη των «πράσινων» στόχων της Καλιφόρνια μέσω των υπεράκτιων αιολικών έργων

Η επίτευξη των «πράσινων» στόχων της Καλιφόρνια μέσω των υπεράκτιων αιολικών έργων

Τα νέα αιολικά πάρκα της πολιτείας θα συγκεντρωθούν σε 658 προτεινόμενες περιοχές στα ανοικτά της κεντρικής και της βόρειας Καλιφόρνια, καλύπτοντας μία έκταση 687.823 στρεμμάτων

Τα παραπάνω από 5.500 χιλιόμετρα ακτογραμμής της πολιτείας της Καλιφόρνια ανοίγουν προς εκμετάλλευση για υπεράκτια αιολικά πάρκα, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, μετά από πολυετή αναμονή.

Αν και η εγκατάσταση ανεμογεννητριών θα αποτελέσει πρόκληση λόγω των μοναδικών απαιτήσεων της μορφολογίας της περιοχής, οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες θα βοηθήσουν τα σχέδια της Καλιφόρνια να φτάσει το 100% πράσινης ενέργειας μέχρι το 2045. Αν όλα πάνε όπως έχουν προγραμματιστεί, τα αιολικά πάρκα θα λειτουργούν μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

«Είμαστε σε αρχικό στάδιο της διαδικασίας», εξήγησε το μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Καλιφόρνια, Κάρεν Ντάγκλας. «Η υπεράκτια αιολική ενέργεια έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τους στόχους μας για την ανανεώσιμη ενέργεια», πρόσθεσε.

Ο πρώτος διαγωνισμός ανάθεσης έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Καλιφόρνια, σε ορισμένες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού, ανακοινώθηκε παράλληλα με άλλες δύο παρόμοιες πρωτοβουλίες στις πολιτείες της Μασαχουσέτης και του Ρόουντ Άιλαντ.

Η πρόκληση των έργων στην Καλιφόρνια είναι το ιδιαίτερα μεγάλο βάθος των υδάτων, γεγονός που έχει παίξει μεγάλο ρόλο στην καθυστέρηση της απόφασης για αδειοδοτήσεις.

Τα νέα αιολικά πάρκα της πολιτείας θα συγκεντρωθούν σε 658 προτεινόμενες περιοχές στα ανοικτά της κεντρικής και της βόρειας Καλιφόρνια, καλύπτοντας μία έκταση 687.823 στρεμμάτων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης