Ενέργεια

Στις 3 Νοεμβρίου το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων

Στις 3 Νοεμβρίου το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων

Πάνω από 20 Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν παραδείγματα και στοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών διεξάγεται το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθητικών Κτιρίων υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων , του Δήμου Τρικκαίων, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΑ.

Αναλυτικά:

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παθητικών Κτιρίων το επόμενο Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Με τη συμμετοχή των μελών του Ελληνικού Ινστιτούτου Παθητικού Κτιρίου από όλη την Ελλάδα το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και με την υποστήριξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Παθητικών Κτιρίων , του Δήμου Τρικκαίων, της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα και του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΑ, διεξάγεται το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018  στις 9.00 π.μ. στις εγκαταστάσεις της Γερμανικής Σχολής Αθηνών, Δημοκρίτου 6 το Μαρούσι.

Πάνω από 20 Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστήμονες παρουσιάζουν παραδείγματα και στοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν μετρήσεις από τα πρώτα πιστοποιημένα παθητικά κτίρια στο Βόλο και την Αθήνα, ενώ θα απονεμηθούν τα πιστοποιητικά στα νέα πιστοποιημένα παθητικά κτίρια σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Σε στρογγυλό τραπέζι με τη συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κλάδων του κτιριακού τομέα θα συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου με άξονα την εξοικονόμηση ενέργειας και τα κτίρια Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης που θα αποτελέσουν υποχρέωση από 1.1.19.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα λειτουργεί και η Passiexpo2018, η έκθεση παθητικών συστημάτων στην οποία συμμετέχουν πάνω από 25 καταξιωμένες εταιρείες παραγωγής και εμπορίας παθητικών συστημάτων. Στην έκθεση, όπου θα μπορεί κανείς να μάθει τα πάντα για το παθητικό κτίριο, θα παρουσιαστούν πολλά πιστοποιημένα συστήματα για παθητικά κτίρια, νέες ιδέες για συστήματα μηχανικού αερισμού και κουφώματα, νέα υλικά μόνωσης και πολλά άλλα.

Στα πλαίσια της Passiexpo 2018 θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2/11/18 στις 4.00μ.μ. τρία μοναδικά τεχνικά εργαστήρια που απευθύνονται σε όλες τις ειδικότητες των μηχανικών αλλά και σε τεχνίτες μόνωσης και κουφωμάτων:

    Air tightness Masterclass Workshop: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα διεξαχθεί εξειδικευμένο σεμινάριο για την αεροστεγανότητα των κτιρίων και τον έλεγχο αυτής. Οι συμμετέχοντες τοποθετήσουν ειδικά υλικά αεροστεγανότητας σε κουφώματα και σε συστήματα σωληνώσεων. Στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν τη διενέργεια ενός ολοκληρωμένου τεστ αεροστεγανότητας. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστήριξη της SIGA SWISS

    HR Ventilation Masterclass Workshop: Για πρώτη φορά τρία συστήματα μηχανικού αερισμού με ανάκτηση θερμότητας θα λειτουργούν κανονικά μπροστά στους συμμετέχοντες και τεχνικοί των εταιρειών τους θα απαντούν σε κάθε ερώτηση. Κεντρικά και μη κεντρικά συστήματα, για νέα και υφιστάμενα κτίρια, όλες οι επιλογές σωληνώσεων. Το εργαστήριο διεξάγεται με την υποστήριξη της WOLF, της SYSTEMAIR και της GET AIR.

    Passive House Certification Workshop: Το πρώτο ελληνικό εργαστήριο για την διαδικασία πιστοποίησης παθητικών κτιρίων. Η μεθοδολογία και τα κριτήρια πιστοποίησης ενός παθητικού κτιρίου παρουσιάζονται αναλυτικά και αποδεικνύεται ότι δεν είναι κάτι το ακατόρθωτο. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής του φακέλου πιστοποίησης , το ελληνοποιημένο σύστημα πιστοποίησης και η σύγκριση του με την έκδοση ηλεκτρονικών αδειών.

Για κάθε εργαστήριο, του οποίου το κόστος είναι 50 ευρώ, χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης. Για τους Πιστοποιημένους Σχεδιαστές Παθητικών Κτιρίων χορηγούνται πόντοι ανανέωσης της πιστοποίησης.

H Passiexpo2018 θα συνεχιστεί και την επόμενη Κυριακή 11/11/18, ημέρα των Passive House Open Days παγκοσμίως, με εκδρομή των εθελοντών και όσων συνέδρων το επιθυμούν σε 4 παθητικά σπίτια στην Αττική. Με αφετηρία το σταθμό μετρό της Εθνικής Άμυνας θα επισκεφθούμε 4 κτίρια, δύο νέες κατασκευές και δύο ανακαινίσεις στην Αττική. Δηλώσεις συμμετοχής μόνο για συνέδρους, στη διάρκεια του συνεδρίου.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης