Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τραγωδία στην Ινδονησία: Συνετρίβη στη θάλασσα αεροσκάφος με 189 επιβάτες

Τραγωδία στην Ινδονησία: Συνετρίβη στη θάλασσα αεροσκάφος με 189 επιβάτες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lion Air αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής είχε αναφερθεί βλάβη στο αεροσκάφος τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας και γι' αυτό απογειώθηκε κανονικά το πρωί της Δευτέρας

Τραγωδία στην Ινδονησία το πρωί της Δευτέρας, καθώς ένα αεροσκάφος Boeing 737 με 189 επιβαίνοντες έπεσε στη θάλασσα λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του. Σύμφωνα με το Reuters από τους 189 επιβαίνοντας οι 178 ήταν ενήλικες επιβάτες, ένα ήταν παιδί, δύο ήταν βρέφη, δύο ήταν οι πιλότοι και έξι οι αεροσυνοδοί.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών της Ινδονησίας ανακοίνωσε ότι στο αεροσκάφος επέβαιναν 20 αξιωματούχοι του υπουργείου.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Lion Air αποκάλυψε ότι το βράδυ της Κυριακής είχε αναφερθεί βλάβη στο αεροσκάφος τονίζοντας ότι αντιμετωπίστηκε από τους μηχανικούς της εταιρείας και γι' αυτό απογειώθηκε κανονικά το πρωί της Δευτέρας.

Η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου προσθέτοντας ότι τα αίτια της πτώσης «παραμένουν ακόμα ένα μεγάλο ερώτημα».

Ο επικεφαλής της Εθνικής Επιτροπής Ασφαλείας των Μετακινήσεων της Ινδονησίας δήλωσε, πάντως, ότι ο πιλότος ζήτησε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο Soekarno Hatta που βρίσκεται στα περίχωρα της Τζακάρτα και του είχε δοθεί το «πράσινο φως» χωρίς να διευκρινίζει για ποιο λόγο είχε ζητηθεί η επιστροφή του αεροσκάφους σε αεροδρόμιο.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής επιβεβαίωσαν ότι τα συντρίμμια ανήκουν στο Boeing 737 προσθέτοντας ότι έχουν εντοπίσει ταυτότητες και διπλώματα οδήγησης που πιστεύεται ότι ανήκαν σε επιβάτες.

 

www.worldenergynews.gr

Πηγή φωτο: humas basarnas

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης