Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Γιατί δικαιολογείται η νίκη Bolsonaro στην Βραζιλία – Σκάνδαλα Αριστερών και ρεκόρ ανθρωποκτονιών

Γιατί δικαιολογείται η νίκη Bolsonaro στην Βραζιλία – Σκάνδαλα Αριστερών και ρεκόρ ανθρωποκτονιών

Μόνο το 2017 κατεγράφησαν 61.619 ανθρωποκτονίες δηλαδή 170 άτομα σκοτώνονται καθημερινά την Βραζιλία από συμμορίες ενώ κάθε 23 λεπτά σκοτώνεται ένας νεαρός μαύρος

Ο εκλογικός θρίαμβος του Jair Bolsonaro που εξελέγη πρόεδρος της Βραζιλία με 56% στον δεύτερο γύρο των εκλογών στις 28 Οκτωβρίου 2018 είναι γεγονός.
Είναι η πρώτη φορά που ένας ακροδεξιός πολιτικός εκλέγεται Πρόεδρος της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.
Ο Jair Bolsonaro (PSL) κέρδισε με εντυπωσιακή διαφορά που έφθασε στο 56% στον δεύτερο γύρο... τον σοσιαλιστή Fernando Haddad που έλαβε 44%

Ο Bolsonaro επικρίθηκε ιδιαίτερα στην προεκλογική περίοδο τον χαρακτηρίζουν ακροδεξιό, μισογύνη, ομοφοβικό, ρατσιστή και οπλόφιλο (από πότε το οπλόφιλος είναι κατηγορία είναι άλλο πράγμα).
Ωστόσο δεν είναι κλέφτης και απατεώνας όπως οι περισσότεροι πολιτικοί κυρίως των σοσιαλιστών και της Αριστεράς που κυβέρνησαν την Βραζιλία.
Από την προηγούμενη διακυβέρνηση του Lula da Silva όπου ήθελε deal με τα Αφρικανικά κράτη, προσπάθεια που απέτυχε έως το παγκόσμιο ρεκόρ της Βραζιλίας.
Όχι δεν αναφερόμαστε στις περισσότερες επεμβάσεις καλαισθησίας γλουτών αλλά στο γεγονός ότι η Βραζιλία είναι μακράν η χώρα με την μεγαλύτερη βία παγκοσμίως.
Μόνο το 2017 κατεγράφησαν 61.619 ανθρωποκτονίες δηλαδή 170 άτομα σκοτώνονται καθημερινά την Βραζιλία από συμμορίες ενώ κάθε 23 λεπτά σκοτώνεται ένας νεαρός μαύρος.
Η Βραζιλία θεωρείται ως μια από τις πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη.
Παρ΄ ότι το ΑΕΠ φθάνει τα 2,3 τρισεκ. δολάρια, οι κάτοικοι αγγίζουν τα 209 εκατ με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ περί τα 10,5 χιλιάδες δολάρια και 217 δισεκ δολάρια εξαγωγές αντιμετωπίζει μια μεγάλη πρόκληση.
Η άνιση κατανομή του πλούτου έχει δημιουργήσει δύο κοινωνίες στην Βραζιλία των νεόπλουτων και αυτών που ζουν κάτω από συνθήκες ακραίας φτώχειας.
Η νίκη του ακροδεξιού Bolsonaro είναι απόλυτα δικαιολογημένη καθώς έρχεται να αντιμετωπίσει δύο προκλήσεις:
1)Τα οικονομικά σκάνδαλα των προηγούμενων κυβερνήσεων της Βραζιλίας που έπληξαν την οικονομία και διεύρυναν το χάσμα πλούσιων και φτωχών
2)Την εγκληματικότητα ρεκόρ που με βάση διεθνείς οργανισμούς είναι η μεγαλύτερη παγκοσμίως
3)Η εντυπωσιακή αύξηση των εισροών μαύρων από την Αφρική σχέδιο που είχαν υλοποιήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το αποτέλεσμα του οποίου ήταν η αύξηση της εγκληματικότητας.
Η Βραζιλία για να επιλύσει το πρόβλημα της στρέφεται στον ακροδεξιό Bolsonaro ο οποίος όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις μπορεί να κερδίσει με 60% τον αντίπαλο του σοσιαλιστή.
O Bolsonaro δίνει καθαρές λύσεις στα βασικά προβλήματα των Βραζιλιάνων.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης