Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Η γαλλική ΕDF επενδύει στην βρετανική off-grid εταιρεία BBOXX στο Τόγκο

tags :
Η γαλλική ΕDF επενδύει στην βρετανική off-grid  εταιρεία BBOXX στο Τόγκο

Η γαλλική πετρελαϊκή Total έχει επίσης συνεργαστεί με off-grid startups, ενώ η ιταλική Enel και η γερμανική E.ON  επενδύουν σε ηλιακές εταιρίες mini-grid

Ο γαλλικός  όμιλος EDF απέκτησε το 50% της βρετανικής επιχείρησης ενέργειας off-grid BBOXX στο Τόγκο, με στόχο την επέκταση της εταιρικής σχέσης σε άλλες αφρικανικές χώρες, ανακοίνωσαν οι δύο εταιρείες την Παρασκευή 26/10/2018.
Οι μεγάλες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διερευνούν όλο και περισσότερο την τεχνολογία off-grid ως τρόπο επέκτασης του αποτυπώματος των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της αύξησης των πελατειακών βάσεων τους πέρα από τις εγχώριες αγορές τους.
"Συνεργαζόμενος με τη BBOXX στο Τόγκο, ο όμιλος EDF ξεκίνησε ένα νέο στάδιο ανάπτυξης των off-grid δραστηριοτήτων της στην Αφρική", δήλωσε ο Valerie Levkov, αντιπρόεδρος της EDF για την Αφρική και τη Μέση Ανατολή.
Η EDF έχει ήδη δημιουργήσει κοινοπραξίες με την Off-Grid Electric στην Τανζανία στην Ακτή του Ελεφαντοστού και την Γκάνα.
Η  αντίπαλος της επίσης γαλλική Engie απέκτησε πέρυσι την Fenix International με έδρα την Ουγκάντα.
Η γαλλική πετρελαϊκή Total έχει επίσης συνεργαστεί με off-grid startups, ενώ η ιταλική Enel και η γερμανική E.ON  επενδύουν σε ηλιακές εταιρίες mini-grid.
Η BBOXX δημιουργήθηκε το 2010 και από τότε έχει πουλήσει 150.000 από ηλιακά οικιακά συστήματα, τα οποία επιτρέπουν στους πελάτες να έχουν πρόσβαση σε ένα αξιόπιστο πλέγμα και να τροφοδοτούν τον φωτισμό και τις μικρές συσκευές. Η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας σε 20 εκατομμύρια καταναλωτές έως το 2020.
"Η συνεργασία με παγκόσμιους εταίρους, όπως η EDF, δείχνει τη δέσμευσή μας να επεκταθούμε, να κινητοποιήσουμε μεγαλύτερες επενδύσεις, να παράγουμε ουσιαστικό αντίκτυπο και να προωθήσουμε την οικονομική ανάπτυξη ορισμένων από τις λιγότερο ανεπτυγμένες κοινότητες στον κόσμο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της BBOXX Mansoor Hamayun.
Η υποστήριξη της EDF θα βοηθήσει στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των προϊόντων BBOXX και η γαλλική εταιρεία έχει ένα μεγάλο ερευνητικό τμήμα που εργάζεται για τη βελτίωση της απόδοσης της μπαταρίας, ανέφεραν οι δύο εταιρείες.
Τα παγκόσμια έσοδα από τα ηλιακά συστήματα οικιακής χρήσης ανήλθαν σε 150 εκατομμύρια έως 200 εκατομμύρια δολάρια το 2016, αλλά θα κυμανθούν μεταξύ 6 δισεκατομμυρίων και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2022, σύμφωνα με τη GOGLA σύνδεσμος ανεξάρτητων off-grid   βιομηχανιών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης