Διεθνή

Επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Enel - Russian Railways με επίκεντρο την ενέργεια

Επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Enel - Russian Railways με επίκεντρο την ενέργεια

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Enel υπέγραψε συμφωνία με την RZhD για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας

Ολοκλήρωσε την επέκταση της στρατηγικής συνεργασίας και εταιρικής σχέσης της με την Russian Railways (RZhD) η ιταλική εταιρεία ενέργειας Enel.

Ειδικότερα, η επέκταση αποτελεί παράταση της σύμβασης προμήθειας της ηλεκτρικής ενέργειας που ξεκίνησε από το 2008 για τις εταιρείες.

«Μέσα από τους όρους αυτής της συμφωνίας, οι δύο εταιρείες είναι πλέον σε θέση να προγραμματίσουν δράσεις και επενδύσεις σε μακροπρόθεσμη βάση» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Από την πλευρά τους, ο διευθύνων σύμβουλος και γενικός διευθυντής της Enel Francesco Starace και ο διευθύνων σύμβουλος των ρωσικών σιδηροδρόμων, Oleg Belozerov, ανανέωσαν τη συμφωνία με στόχο τη διασφάλιση σταθερού και αξιόπιστου εφοδιασμού της ρωσικής εταιρείας σιδηροδρόμων. Επίσης, ανέλαβαν τη δέσμευση να αυξήσουν σημαντικά την ενεργειακή απόδοση σε όλα τα τμήματα της επιχείρησης μεταφορών, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εφαρμόζοντας αυτοματοποίηση και ψηφιοποιημένα συστήματα.

Τέλος, τον Μάιο του τρέχοντος έτους, η Enel υπέγραψε συμφωνία με την RZhD για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου συστήματος αποθήκευσης ενέργειας και συγκεκριμένα για την εγκατάσταση πρώτης τεχνολογίας μπαταρίας για τον σιδηροδρομικό τομέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Enel λειτουργεί στη Ρωσία από το 2004. Η εταιρεία κατέχει το 56,4% της Enel Russia, η οποία διαθέτει τέσσερις θερμοηλεκτρικούς σταθμούς με καθαρή εγκατεστημένη ισχύ 8,9 GW.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης