Δελτία Τύπου

Η Energean υποστηρίζει τα «Καλπάκια 2018» και τιμά τους Ήρωες του Έπους του ΄40

Η Energean υποστηρίζει τα «Καλπάκια 2018» και τιμά τους Ήρωες του Έπους του ΄40

Η αναπαράσταση της ιστορικής μάχης λαμβάνει χώρα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μνημείο Μαχητή στο Καλπάκι

Για πέμπτο συνεχόμενο έτος η Energean υποστηρίζει τις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των Ηρώων της Μάχης στο Καλπάκι, με την οποία γράφτηκε η πρώτη σελίδα του Έπους του '40 στην Ήπειρο.

Τα «Καλπάκια 2018» συνδιοργανώνονται από την Περιφέρεια Ηπείρου, την 8η Μεραρχία Ιωαννίνων, την Ομοσπονδία Ενώσεων και Αδελφοτήτων Πωγωνίου καθώς και το Κέντρο Νέων Ηπείρου. H Energean,  η οποία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην περιοχή των Ιωαννίνων και της Θεσπρωτίας, καλύπτει μέρος του κόστους αναπαράστασης της ιστορικής Μάχης του Καλπακίου, στην οποία πρωταγωνίστησε η θρυλική 8η Μεραρχία υπό τον αείμνηστο υποστράτηγο Χαράλαμπο Κατσιμήτρο.

Η κα. Ίλια Ρήγα, υπεύθυνη του τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Energean, δήλωσε τα εξής:

«Για μια ακόμη χρονιά, αποδίδουμε φόρο τιμής στους Ήρωες της Μάχης του Καλπακίου, οι οποίοι αποτέλεσαν παράδειγμα και έδωσαν το έναυσμα για την αντίσταση της Ελλάδας στις δυνάμεις του Άξονα. Πέραν, όμως, της τιμής της μνήμης των Ηρώων, υποστηρίζοντας τα «Καλπάκια 2018», επιδιώκουμε  να συμβάλλουμε στην προσπάθεια που καταβάλλεται από τους συνδιοργανωτές για την ανάδειξη της Ηπείρου ως τόπου με ξεχωριστή ιστορική φυσιογνωμία, μοναδική πολιτιστική κληρονομιά και, βεβαίως, απαράμιλλη ομορφιά -χαρακτηριστικά που τον κατατάσσουν μεταξύ των ανερχόμενων δημοφιλών τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα. Ο στόχος για αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιούμαστε αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής της Energean και θεωρούμε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες και τα οφέλη που αυτές συνεπάγονται εξυπηρετούν ακριβώς την υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου». 

Η αναπαράσταση της ιστορικής μάχης λαμβάνει χώρα το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Μνημείο Μαχητή στο Καλπάκι.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης