Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Shell εντάσσεται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας

tags :
Η Shell εντάσσεται στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας

Θα συμμετέχει ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου

Η βρετανική-ολλανδική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου Shell προσχώρησε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο πλαίσιο της «νέας στρατηγικής ενέργειάς» που περιλαμβάνει την επέκταση στον τομέα της αιολικής ενέργειας.
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη Shell στο διοικητικό συμβούλιο της GWEC. Η εμπειρία της Shell στις αγορές ενέργειας σε πολλές γεωγραφικές περιοχές και η βαθιά γνώση της τεχνολογικής εξέλιξης και της τεχνολογίας θα φέρει μια πολύτιμη νέα προοπτική στο έργο μας για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της αιολικής βιομηχανίας σε όλο τον κόσμο » δήλωσε ο Ben Backwell, Διευθύνων Σύμβουλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αιολικής Ενέργειας,
Η Dorine Bosman, VP Shell Wind Development, δήλωσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε στην GWEC και την Offshore Taskforce για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, ένα σημαντικό κομμάτι του αυξανόμενου χαρτοφυλακίου  των «New Energies» της Shell. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με τον Ben, την ομάδα του και τα άλλα μέλη της GWEC. "
Η Shell συμμετέχει στην ομάδα υπεράκτιων δραστηριοτήτων της GWEC, η οποία φέρνει σε επαφή κορυφαίους παράγοντες της βιομηχανίας για να επιταχύνει την ανάπτυξη της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στις νέες παγκόσμιες αγορές.
Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια της China Wind Power, της μεγαλύτερης ενεργειακής εκδήλωσης  της Κίνας, η οποία συγκεντρώνει περισσότερους από 20.000 ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αιολικής ενέργειας στο Πεκίνο.
Η GWEC αναμένει ότι η βιομηχανία αιολικής ενέργειας θα αυξηθεί σε συσσωρευμένη εγκατεστημένη ισχύ 841GW το 2022, από 539GW στο τέλος του 2017.
Η GWEC είναι ένας οργανισμός με μέλη που αντιπροσωπεύει ολόκληρο τον τομέα της αιολικής ενέργειας. Τα μέλη της αντιπροσωπεύουν πάνω από 1.500 εταιρείες, οργανισμούς και ιδρύματα σε περισσότερες από 80 χώρες, συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών, προμηθευτών εξαρτημάτων, ερευνητικών ιδρυμάτων, εθνικών ενώσεων αιολικής ενέργειας και ΑΠΕ, παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών εταιρειών.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης