Ενέργεια

Φάμελλος: Φυσικό αέριο το μέσο για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Φάμελλος: Φυσικό αέριο το μέσο για την μετάβαση στην καθαρή ενέργεια

Aπό ΑΠΕ η κάλυψη του 50% των ενεργειακών αναγκών την επόμενη δεκαετία δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος

Καλύτερες τιμές και υπηρεσίες, οικονομικά κίνητρα για την εμπρόθεσμη πληρωμή των λογαριασμών, συμβόλαια με τα οποία η νυχτερινή χρέωση ισχύει για όλο το 24ωρο, δωροεπιταγές από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρονικών και ηλεκτρικών συσκευών, προσφέρονται από τους προμηθευτές ρεύματος στους καταναλωτές μετά το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας.
Η ΔΕΗ καθιέρωσε έκπτωση συνέπειας 15%, η ELPEDISON προσφέρει τιμή ρεύματος χαμηλότερη και από τη νυχτερινή, όλο το 24ωρο, ενώ η ΕΛΤΑ Ενέργεια έχει ιδιαίτερα χαμηλά τιμολόγια.
Όμως οι θετικές εξελίξεις για τους καταναλωτές δεν τελειώνουν εδώ.
Η Ελλάδα την επόμενη δεκαετία εκτιμάται ότι θα προσεγγίσει τον στόχο για την κάλυψη του 50% των ενεργειακών αναγκών από Ανανεώσιμες Πηγές και όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος, «το ενεργειακό μέσο που θα χρησιμοποιήσει η χώρα για την μετάβαση στην εποχή των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι το φυσικό αέριο, που έχει το μικρότερο αποτύπωμα σε διοξείδιο του άνθρακα από όλα τα ορυκτά καύσιμα».
Πρόκειται για μία διαδικασία που προϋποθέτει σταθερές επενδύσεις για τη δημιουργία υποδομών, από την οποία θα βγει κερδισμένος ο καταναλωτής, αφού εκτιμάται ότι οι υποδομές θα διευκολύνουν και τη μείωση του τελικού κόστους.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος εγκαινίασε πρόσφατα τον πρώτο, πανελλαδικά, σταθμό αποσυμπίεσης φυσικού αερίου (CNG) της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης-Θεσσαλίας στην περιοχή του Λαγκαδά.
Ο σταθμός αποσυμπίεσης αερίου στον Λαγκαδά τροφοδοτείται με συμπιεσμένο αέριο, το οποίο μεταφέρεται οδικώς από την κεντρική εγκατάσταση στη Σίνδο.
«Είναι η πρώτη περιοχή που παίρνει φυσικό αέριο με έναν αποσυμπιεστή, ο οποίος τηρεί αυστηρά στάνταρ ασφαλείας», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στα εγκαίνια του σταθμού αποσυμπίεσης αερίου στον Λαγκαδά και υπογράμμισε ότι με απόφαση της εταιρίας διανομής η σύνδεση με το τοπικό δίκτυο του Λαγκαδά γίνεται με μηδενικό τέλος.
«Αυτό είναι ένα πραγματικό success story», πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.
Σταδιακά, πολλές άλλες περιοχές του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, και προοπτικά όλο και περισσότεροι καταναλωτές, επιχειρήσεις και νοικοκυριά, θα αποκτούν πρόσβαση στο φυσικό αέριο, μια μορφή ενέργειας φιλική στο περιβάλλον, που μειώνει περαιτέρω τα κόστη για όλους. Το τοπίο της αγοράς ενέργειας στη χώρα μας αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς. Προς όφελος των καταναλωτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης