Επιχειρήσεις

Τα startups της InnoEnergy δημιούργησαν 1.741 θέσεις εργασίας και πρόσβαση σε ενέργεια σε 56.000 ανθρώπους

tags :
Τα startups της InnoEnergy δημιούργησαν 1.741 θέσεις εργασίας και πρόσβαση σε ενέργεια σε 56.000 ανθρώπους

Η έκθεση επιπτώσεων παρουσιάζει τον κεντρικό ρόλο του κινητήρα καινοτομίας στη μετάβαση της Ευρώπης στην καθαρή ενέργεια

Η InnoEnergy, ο κινητήρας καινοτομίας της βιώσιμης ενέργειας σε όλη την Ευρώπη που υποστηρίζεται από το Ευρωπαικό Ινστιτούτο Καινοτομίας και Τεχνολογίας (ΕΙΤ), παρουσίασε την έκθεση επιπτώσεων του έργου της, κατά τη διάρκεια του "The Business Booster" που έλαβε χώρα στην Κοπεγχάγη, 17-18 Οκτωβρίου.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι το έργο της InnoEnergy και η υποστήριξη που προσφέρει σε startups στο χώρο της ενέργειας έχει άμεσο αντίκτυπο στη μετάβαση της Ευρώπης στην καθαρή ενέργεια, καθώς τα startups της έχουν δημιουργήσει 1.741 θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη και από το 2011, 56.000 άνθρωποι σε αναπτυσσόμενες έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ενέργεια.
Άλλα βασικά ευρήματα της έκθεσης ήταν ότι τα startups και οι εταιρείες στις οποίες έχει επενδύσει η InnoEnergy θα παράξουν 1.147 GWh ενέργειας από καθαρές πηγές ενέργειας, εξοικονομώντας 809,5 εκατ. ευρώ σε ενεργειακό κόστος και θα μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 5,5 εκατ. τόνους σε διάστημα 25 ετών, μέγεθος που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 47.000 αυτοκίνητων από τον δρόμο. 
Η Elena Bou, Innovation Director της InnoEnergy, δήλωσε κατά τη διάρκεια αποκλειστικής συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο του TBB: «Είναι εκπληκτικό να βλέπουμε τον αντίκτυπο που επιτυγχάνουμε όλοι μαζί, έχουμε καταφέρει να εδραιωθούμε σαν ένας αξιόπιστος εταίρος καινοτομίας - καθοδηγώντας τις επιχειρήσεις στο ταξίδι τους. Οι 200 νεοφυείς επιχειρήσεις μας έφεραν στη ζωή καινοτόμες τεχνολογίες που ανταποκρίνονται στις ενεργειακές προκλήσεις της μεταβαλλόμενης κοινωνίας μας. Είτε πρόκειται για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου είτε για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, οι επιχειρήσεις αυτές δημιουργούν αξιοσημείωτο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο η Ευρώπη σκέφτεται, αναπτύσσει και χρησιμοποιεί βιώσιμη ενέργεια». 
Στις πρόσφατες ιστορίες επιτυχίας νεοφυών επιχειρήσεων περιλαμβάνεται η σουηδική εταιρεία τεχνολογίας παραγωγής ισχύος από κύματα, CorPower Ocean, η οποία έχει αναπτύξει και δοκιμάσει μια τεχνολογία για να μετατρέπει τα κύματα σε ηλεκτρισμό με τη βοήθεια των σημαντήρων.
Ο Patrik Möller, Διευθύνων Σύμβουλος της CorPower, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Η κυματική ενέργεια είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Ευρώπη να δημιουργήσει μια νέα βιομηχανία με σημαντική δυναμική για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και για εξαγωγές. Πρόσφατα, στο Όρκνεϊ της Σκωτίας, επιδείξαμε θεμελιώδεις βελτιώσεις στην ανθεκτικότητα και την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας μας. Η CorPower σχεδιάζει να κατασκευάσει τις πρώτες πιλοτικές σειρές από το 2021 έως το 2023 και προ-εμπορικές εγκαταστάσεις από το 2023.
Η Pro-Drone, ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοματοποιημένων drones για επιθεωρήσεις πτερυγίων ανεμογεννητριών, μειώνει το κόστος για τις υπηρεσίες χερσαίων ανεμογεννητριών κατά €1.000 ανά επιθεώρηση. 
Ο Andre Moura, Ιδρυτής & CEO της Pro-Drone, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει περισσότερους από 2.300 ελέγχους ελίκων στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική κατά το πρώτο έτος της εμπορικής μας λειτουργίας. Είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε αξιόπιστους, υψηλής ποιότητας και ασφαλείς ελέγχους σε 15 και πλέον πελάτες, ενώ ευελπιστούμε ότι τα φιλόδοξα σχέδια μας για παγκόσμια ανάπτυξη το 2019 θα καρποφορήσουν». Η τελευταία προσθήκη στην οικογένεια της Pro-Drone είναι ένα αυτοματοποιημένο εργαλείο αναγνώρισης βλαβών το οποίο βοηθά τους επιθεωρητές να μειώσουν τον χρόνο αξιολόγησής, βελτιώνοντας παράλληλα την ακρίβεια και την αξιοπιστία στις επιδιορθώσεις.
Ο Lars Aagaard, CEO της Danish Energy Association, πρόσθεσε: «Η Δανία έχει μία μακρά ιστορία στην πράσινη ενέργεια και την καινοτομία. Η πρώτη σύγχρονη ανεμογεννήτρια “γεννήθηκε” στη Δανία, ενώ ταυτόχρονα κατασκευάσαμε το πρώτο παράκτιο αιολικό πάρκο. Αυτά τα πράσινα ορόσημα έγιναν πραγματικότητα εξαιτίας της υγειούς σχέσης που έχουν αναπτύξει οι βιομηχανίες και η κυβέρνηση, προσφέροντας σταθερό πλαίσιο σε όσους επιθυμούν να επενδύσουν στις πράσινες λύσεις του αύριο».
Με διάρκεια 2 ημερών, το TBB είναι η μοναδική εκδήλωση που συγκεντρώνει καινοτόμους φορείς βιώσιμης ενέργειας, καταξιωμένους παράγοντες της βιομηχανίας, επενδυτές και φορείς του δημόσιου τομέα. Η έκτη έκδοση του TBB επικεντρώθηκε στο θέμα "Το μέλλον είναι τώρα". Η InnoEnergy καλωσόρισε περισσότερους από 700 συμμετέχοντες από τουλάχιστον 40 χώρες, που γνώρισαν 150 καινοτομίες υψηλής τεχνολογίας στον τομέα της βιώσιμης ενέργειας.
 


 
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης