Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε εξέλιξη η κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού αερίου του TurkStream

Σε εξέλιξη η κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού αερίου του TurkStream

Η κατασκευή του υπεράκτιου τμήματος της δεύτερης γραμμής διέλευσης του TurkStream βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

Ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom σχεδιάζει να ξεκινήσει την κατασκευή του χερσαίου τμήματος του αγωγού αερίου του TurkStream το 2019, ανακοίνωσε σήμερα ο αναπληρωτής πρόεδρος της Gazprom Alexander Medvedev.

Ειδικότερα, ο Medvedev τόνισε, μιλώντας στο εταιρικό περιοδικό της Gazprom ότι: «Η εταιρεία σκοπεύει να μεταφέρει μέχρι το τέλος του έτους ρεκόρ όγκου 200 δισ. Κυβικών μέτρων, από τα 148,2 δισ. δολάρια που εξήχθησαν τους πρώτους εννέα μήνες του 2018».

Η κατασκευή του υπεράκτιου τμήματος της δεύτερης γραμμής διέλευσης του TurkStream βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η ολοκλήρωση της τοποθέτησης βαθέων υδάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα, πρόσθεσε.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι: «Το επόμενο έτος, σχεδιάζουμε επίσης να ξεκινήσουμε την κατασκευή του τμήματος εδάφους της γραμμής διαμετακόμισης στην Τουρκία και σήμερα η Gazprom διαπραγματεύεται με την τουρκική εταιρεία BOTAS και ο TurkStream πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το Δεκέμβριο του 2019».

Ο αγωγός TurkStream σχεδιάζει να μεταφέρει 31,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στην Τουρκία και την Ευρώπη από τη Ρωσία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης