Διεθνή

Κατά 22% αυξήθηκαν τα κέρδη της Novatek το γ' τρίμηνο του 2018

Κατά 22% αυξήθηκαν τα κέρδη της Novatek το γ' τρίμηνο του 2018

Οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου βοήθησαν την εταιρεία να επιτύχει αυτή τη σημαντική άνοδο των κερδών

Τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου μη κρατικού παραγωγού φυσικού αερίου της Novatek στη Ρωσία αυξήθηκαν κατά 22% σε 45,9 δισ. ρούβλια το τρίτο τρίμηνο του 2018 σε σύγκριση με 37,73 δισ. ρούβλια την ίδια περίοδο πέρσι.

Η αύξηση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εκτόξευση παραγωγής των πρώτων και δεύτερων αμαξοστοιχιών LNG στο τερματικό σταθμό Yamal LNG στο τέλος του 2017 και τον Ιούλιο του 2018, εξηγεί η Novatek.

Οι αυξημένες τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου βοήθησαν την εταιρεία να επιτύχει αυτή τη σημαντική άνοδο των κερδών, πρόσθεσε.

Το Yamal LNG είναι ένα έργο που ξεκίνησε από τη Novatek, τους εταίρους της Total και της Κίνας στη χερσόνησο Yamal στον Αρκτικό Κύκλο που περιλαμβάνει το εργοστάσιο φυσικού αερίου LNG, το φυσικό αέριο και την υποδομή μεταφορών.

Η εταιρεία ανέφερε ότι το τρίτο τρίμηνο του 2018 και τους πρώτους εννέα μήνες του έτους, ο όγκος των πωλήσεων φυσικού αερίου ανήλθε σε 15,6 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα και 51,0 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, που αντιπροσωπεύουν αυξήσεις κατά 12,2% και 8,5% αντίστοιχα, σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2017.

"Οι αυξήσεις οφείλονταν κυρίως στις πωλήσεις ΥΦΑ που αγοράστηκαν από την κοινοπραξία μας Yamal LNG στις διεθνείς αγορές", εξηγεί η εταιρεία.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης