Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Ανεξέλεγκτη φωτιά στη Σιθωνία Χαλκιδικής - Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 05:30 σήμερα τα ξημερώματα

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα και μαίνεται σε δασική περιοχή του Αρμενιστή στη Σιθωνία Χαλκιδικής.
Η φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε στις 05:40, έχει μεγάλο μέτωπο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των ισχυρών ανέμων.
Αρχικά εκδηλώθηκε ψηλά στο βουνό αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε σε πυκνό και παρθένο πευκοδάσος.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν σπεύσει για να αποτρέψουν την φωτιά να φτάσει στον οικισμό της Σάρτης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 60 άντρες της Πυροσβεστικής με 30 οχήματα, τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα και από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροσκάφη.
"Το μέτωπο της φωτιάς είναι μεγάλο, λόγω των ισχυρών ανέμων, ενώ την κατάσταση δυσχεραίνει η διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή.
Η κατάσταση είναι δύσκολη, πνέουν ισχυροί άνεμοι, η φωτιά είναι πάνω από τη Σάρτη [...].
Υπάρχει μία ετοιμότητα, το Κοινοτικό Κατάστημα είναι ανοιχτό, χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο και αυτό, είναι το μεγάλο μειονέκτημά μας.
Δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε μεταξύ μας» τόνισε μιλώντας στο "Πρακτορείο Fm" ο αντιδήμαρχος Σιθωνίας, Πάρης Ντέμπλας, ο οποίος είπε ότι δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα εκκενώσεις χωριών.
"Αν και με την αστυνομία είπαμε να ενημερώσουμε όσους βρίσκονται πάνω από το επαρχιακό κύκλωμα της Σάρτης, ώστε να απομακρυνθούν" τόνισε ο αντιδήμαρχος.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης