Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η αγορά πετρελαίου αναμένεται να σπάσει τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως, υποστηρίζει ο επικεφαλής της ADNOC

Η αγορά πετρελαίου αναμένεται να σπάσει τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως, υποστηρίζει ο επικεφαλής της ADNOC

Ο Δρ Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber προβλέπει παγκόσμια κατανάλωση πετρελαίου σε βαρέλια 110 εκατομμύρια ανά ημέρα έως το 2040

Η παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου πρόκειται να σπάσει το ιστορικό ορόσημο της κατανάλωσης περισσότερων από 100 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC), Sultan bin Ahmad Sultan Al Jaber.

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο πρωτοβουλίας για μελλοντικά επενδυτικά κεφάλαια στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, προέβλεψε ότι μέχρι το 2040 η παγκόσμια κατανάλωση θα αυξηθεί κατά 10 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ημερίδας, ο Al Jaber συμμετείχε σε μια συζήτηση με τον Khalid Al-Falih, τον Υπουργό Ενέργειας, Βιομηχανίας και Ορυκτών Πόρων της Σαουδικής Αραβίας, και τον Patrick Pouyanne, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Total.

Καθώς η ζήτηση για πετροχημικά προϊόντα αυξάνεται κατά περίπου 60% τις επόμενες δύο δεκαετίες, ο Al Jaber δήλωσε: "Αναμένουμε ο τομέας των πετροχημικών να γίνει ο μοναδικός κινητήριος μοχλός της αύξησης της ζήτησης πετρελαίου μέχρι το 2050.

«Η εποχή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου δεν έχει τελειώσει, αλλά οι τάσεις της αγοράς οδηγούν σε ισχυρή ανάπτυξη σε όλα τα τμήματα. Η πετροχημική ανάπτυξη όχι μόνο καθίσταται η μεγαλύτερη κινητήρια δύναμη της ζήτησης πετρελαίου, αλλά αναμένουμε την ανάπτυξη του φυσικού αερίου 40% το 2040. Αυτός ο διευρυνόμενος παγκόσμιος ενεργειακός χάρτης παρέχει άφθονες ευκαιρίες στις εταιρείες ενέργειας που είναι πρόθυμες να προσαρμοστούν και να μετασχηματιστούν».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι: «Η Σαουδική Αραβία, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο, λαμβάνει μέτρα που θα διασφαλίσουν τη μακροπρόθεσμη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία της, είναι φιλόδοξη και τολμηρή. Θα έχει ευεργετικά οφέλη όχι μόνο για το βασίλειο αλλά για την περιοχή μας και για ολόκληρο τον κόσμο».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης