Διεθνή

Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Eolus και Vestas στην αιολική ενέργεια

tags :
Περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Eolus και Vestas στην αιολική ενέργεια

Η εντολή υπογραμμίζει την ισχυρή σχέση μεταξύ Eolus και Vestas καθώς και τον ηγετικό ρόλο της Vestas στη σουηδική αγορά αιολικής ενέργειας

Συνεχίζεται η συνεργασία της Vestas με την Eolus στον τομέα της αιολικής ενέργειας, μετά τη νέα εντολή που έλαβε η εταιρεία της Δανίας για το αιολικό πάρκο που βρίσκεται στη Σουηδία.

Ειδικότερα, το έργο περιλαμβάνει 22 ανεμογεννήτριες τύπου V136-4.2 MW και 9 ανεμογεννήτριες V150-4.2 MW για βελτιστοποίηση της απόδοσης και μείωση του κόστους της αιολικής ενέργειας για τις ειδικές συνθήκες αιολικής ενέργειας της περιοχής. Η σειρά είναι η πρώτη στη Σουηδία που διαθέτει τους ανεμογεννήτριες V150-4.2 MW.

Η εντολή υπογραμμίζει την ισχυρή σχέση μεταξύ Eolus και Vestas καθώς και τον ηγετικό ρόλο της Vestas στη σουηδική αγορά αιολικής ενέργειας. Με το έργο Bäckhammar, οι Eolus και Vestas συνεργάστηκαν σε έργα ύψους σχεδόν 900 MW στη Σουηδία, ενώ η Vestas έχει εγκαταστήσει πάνω από 3,3 GW ανεμογεννητριών στη χώρα συνολικά.

«Η Eolus είναι στην ευχάριστη θέση να είναι ο πρώτος κατασκευαστής στη Σουηδία για να πραγματοποιήσει παραγγελία για τον στρόβιλο V150-4.2 MW. Εκτιμούμε τη συνεχή προσπάθεια της Vestas να αναπτύξει και να βελτιστοποιήσει τους στροβίλους που πληρούν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις του χώρου. Αυτό είναι το θεμέλιο της μακροχρόνιας σχέσης μας», λέει ο CEO της Eolus Per Witalisson.

Από την πλευρά του, ο Nils de Baar, Πρόεδρος της Vestas Northern & Central Europe τόνισε ότι: «Μετά από μια δεκαετία επιτυχούς συνεργασίας με την Eolus, συνεχίζουμε να βασιζόμαστε στην ισχυρή σχέση μας. με το αιολικό έργο Bäckhammar, στοχεύουμε στη μείωση του κόστους της ενέργειας υπογραμμίζοντας την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα της πλατφόρμας μας των 4 MW».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης