Διεθνή

Την κατασκευή της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής μονάδας στη Ν. Αμερική ξεκινά η Enel

Την κατασκευή της μεγαλύτερης φωτοβολταϊκής μονάδας στη Ν. Αμερική ξεκινά η Enel

Το ηλιακό πάρκο Sao Goncalo είναι η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται σήμερα υπό κατασκευή στη Νότια Αμερική, σύμφωνα με δήλωση της Enel

Η θυγατρική της Enel της Βραζιλίας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Enel Green Power Brasil συμμετέχει στην Ltda. (EGPB) ξεκίνησε την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου 475 MW στη βορειοανατολική Βραζιλία, ανακοίνωσε η ιταλική ενεργειακή εταιρεία χθες (22/10).

Το ηλιακό πάρκο Sao Goncalo είναι η μεγαλύτερη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση που βρίσκεται σήμερα υπό κατασκευή στη Νότια Αμερική, σύμφωνα με δήλωση της Enel.

Ο όμιλος θα επενδύσει 390 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή της μονάδας, η οποία αναμένεται να αρχίσει να λειτουργεί το 2020.

Σύμφωνα με τη δήλωση, μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία της, το εργοστάσιο θα είναι σε θέση να παράγει πάνω από 1.200 gigawatt-ώρες ετησίως, αποφεύγοντας την εκπομπή πάνω από 600.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.

«Η έναρξη της κατασκευής αυτής της φωτοβολταϊκής εγκατάστασης ενισχύει την ηγετική θέση μας στον τομέα της ανανεώσιμης ενέργειας της Βραζιλίας και επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά τη σημασία που δίνουμε στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στη χώρα», δήλωσε ο Antonio Cammisecra, επικεφαλής της Enel Green Power, παγκόσμια επιχειρηματική γραμμή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης