Διεθνή

Η Siemens Gamesa σχεδιάζει εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ταϊβάν

Η Siemens Gamesa σχεδιάζει εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ταϊβάν

Η μονάδα θα κατασκευαστεί κοντά στο λιμάνι Taichung και θα είναι έτοιμη μέχρι το 2021

Η εταιρεία κατασκευής ανεμογεννητριών Siemens Gamesa θα κατασκευάσει εργοστάσιο συναρμολόγησης στην Ταϊβάν αν λάβει εντολή από την Orsted της Δανίας για την προμήθεια του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Greater Changhua  900 μεγαβάτ, ανέφερε η γερμανο-ισπανική εταιρεία τη Δευτέρα 22/10/2018.
Η Siemens Gamesa, η οποία μάχεται τη Δανέζικη Vestas για την κυριαρχία της παγκόσμιας αγοράς ανεμογεννητριών, ανακοίνωσε ότι είχε επιλεγεί ως ο προτιμώμενος προμηθευτής του έργου. Αυτό είναι συνήθως το πρώτο βήμα προς την υπογραφή μιας σταθερής σύμβασης.
Η μονάδα συναρμολόγησης θα κατασκευαστεί κοντά στο λιμάνι Taichung και θα είναι έτοιμη μέχρι το 2021. Η σύμβαση θα περιλαμβάνει 112 μονάδες της Siemens Gamesa με ισχύ 8 MW.
"Το Greater Changhua αντιπροσωπεύει ένα εξαιρετικά σημαντικό βήμα για την (Siemens Gamesa) στην Ταϊβάν", ανέφερε σε δήλωσή του ο Andreas Nauen, ο οποίος είναι επικεφαλής της υπεράκτιας μονάδας του ομίλου.
"Θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε μια εγκατάσταση συναρμολόγησης στο Taichung μέχρι το 2021 κατόπιν της του Orsted και ενόψει των απαιτήσεων τοπικού περιεχομένου όπως καθορίστηκαν από την κυβέρνηση της Ταϊβάν".
Ενισχυμένη από το σχέδιο για τη σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας μέχρι το 2025, η Ταϊβάν έχει αναδειχθεί ως η πιο ελπιδοφόρα αγορά αιολικών στροβίλων εκτός Ευρώπης, προσελκύοντας κατασκευαστές έργων όπως ηOrsted και η wpd της Γερμανίας καθώς και κατασκευαστές εξοπλισμού.
Η MHI Vestas, κοινοπραξία της ιαπωνικής  Mitsubishi Heavy Industries  και της Vestas του δεύτερου μεγαλύτερου κατασκευαστή αιολικών στροβίλων στην ανοικτή θάλασσα, έχει επιλεγεί ως ο προτιμώμενος προμηθευτής τριών έργων της Ταϊβάν με συνδυασμένη ισχύ 900 MW.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης