Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Eπιχείρηση εξισορρόπησης για τον όρο Μακεδονοκλάστες από Τζαννακόπουλο και Παπαχριστόπουλο

Eπιχείρηση εξισορρόπησης για τον όρο Μακεδονοκλάστες από Τζαννακόπουλο και Παπαχριστόπουλο

Κουίκ: Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφ. Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας

H δήλωση Καμμένου για Μακεδονοκλάστες με αιχμές κατά του Τέρενς Κουίκ ανεβάζει τους τόνους στο crash test επιβίωσης των ΑΝΕΛ και της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καμμένος ζήτησε από τον Τσίπρα να διώξει τον Κουίκ.

Να αποχωρήσουν από τους ΑΝΕΛ κάλεσε τη Δευτέρα τους διαφωνούντες ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης, τασσόμενος στο πλευρό του κ. Καμμένου στον απόηχο των δηλώσεών του στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

«Ο πρόεδρος στην ομιλία του άνοιξε την πόρτα σε όσους διαφωνούν αν επανέλθουν, και κάλεσε όσους από υπερβολική ευαισθησία αμφισβήτησαν την καθαρότητα της στάσεως μας, που δεν είναι υποκριτική αλλά ειλικρινής». «Οι δεύτεροι είναι αυτοί οι οποίοι θεώρησαν ότι οι ΑΝΕΛ έπρεπε να ρίξουν την κυβέρνηση» δήλωσε δε ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στον Real FM.

«Θα φτάσουμε στο Μάρτιο και εάν δεν έρθει και η συμφωνία, όπου και να έρθει η συμφωνία εμείς θα αποχωρήσουμε, αλλά από εκεί και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εμείς δεν ρίχνουμε την κυβέρνηση, εμείς υλοποιούμε τη θέση μας. Δεν θα ψηφίσουμε καμία πρόταση μομφής της ΝΔ και θα υπερψηφίσουμε την οποιαδήποτε πρόταση εμπιστοσύνης ζητήσει ο Πρωθυπουργός, όπως θα ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό» αποσαφήνισε ο αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ.

Ωστόσο, ο κ. Κουίκ «σήκωσε το γάντι» στο twitter. «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφ. Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως την χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας» ξεκαθάρισε.

Στην απόφαση του Π. Καμμένου να συνεχίσει τη συνεργασία του με τον Αλ. Τσίπρα στο ίδιο modus vivendi απέδωσε τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θ. Παπαχριστόπουλος, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει έρθει η ώρα να πέσουν οι τόνοι.
«Έχει σημασία να υπάρχει νηφαλιότητα το αμέσως επόμενο διάστημα, που θα πάρουν σάρκα και οστά οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ.
Ο Π. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι θα τηρήσει το ίδιο modus vivendi ως τον Μάρτιο και για αυτό οι επιθέσεις από την αντιπολίτευση» τόνισε ο κ.Παπαχριστόπουλος, ο οποίος είπε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει σειρά θετικών εξελίξεων.
«Τώρα θα θεσμοθετηθούν όλα, τα έντεκα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, θα πάρουν σάρκα και οστά.
Ο προϋπολογισμός της χώρας δεν πειράχτηκε καθόλου, σε αντίθεση με άλλων χωρών.
Η μη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου είναι δεδομένες πλέον.
Ο ίδιος ο Ντράγκι είπε μην μπερδεύετε το ομόλογο της Ελλάδας με όσα γίνονται στην Ιταλία» τόνισε ο κ.Παπαχριστόπουλος, επισημαίνοντας ότι «έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει μία νηφαλιότητα τους επόμενους μήνες (υπάρχει πιθανότητα να γίνουν εκλογές το Μάιο, υπάρχει πιθανότητα να γίνουν και τον Οκτώβριο)?.¨
«Νομίζω ότι ήταν σωστή η στάση του αρχηγού των ΑΝΕΛ, ανεξάρτητα αν εγώ έχω διαχωρίσει τη θέση μου, ειδικά για την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ο κ. Καμμένος έχει αυτή την θέση ήδη πριν το Βουκουρέστι.
Δεν είναι στάση καιροσκοπική, είναι μία θέση που είχε, έχει και διατηρεί.
Δεν ελέχθη πουθενά θα ρίξω την κυβέρνηση» υποστήριξε ο κ.Παπαχριστόπουλος.
«Στο Βουκουρέστι, ο Π. Καμμένος είχε την ίδια θέση με σήμερα, η Ντόρα είχε συμφωνήσει, ο Καραμανλής είχε συμφωνήσει ...
Τα τρία τέταρτα των βουλευτών της ΝΔ απλά υποτάσσονται στην κομματική πειθαρχία, νομίζουν ότι θα πάρουν ψήφους δεξιά κι αριστερά και περιστασιακά γίνονται "πατριώτες".
Δεν μπορώ επίσης να εξηγήσω τι νόημα έχει η στάση του ΚΙΝΑΛ, την στιγμή που δεν πάρθηκε καμία απόφαση από κανένα όργανο, ούτε για την Συμφωνία των Πρεσπών ούτε για την απλή αναλογική.
Το μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου υποκρίνεται, ξέρει καλά ότι η Συμφωνία είναι σωστή.
Αυτή η κυβέρνηση τολμάει να την υλοποιήσει.
Λύνεται ένα θέμα όχι μόνο 25, πάρα πολλών χρόνων» τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Σε ερώτηση για την τοποθέτηση του κυβερνητικού εταίρου, ότι μόλις έρθει η Συμφωνία στη Βουλή οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε «αυτό (σ.σ.: η αποχώρηση των ΑΝΕΛ) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει τη συνταγματική της θητεία». Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ.

Συμπλήρωσε πάντως ότι «αυτή είναι μία συζήτηση που δεν είναι αναγκαίο να κάνουμε τώρα. Είναι μία συζήτηση την οποία ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος -με τον οποίο έχω μία έντιμη και ειλικρινή σχέση, συνεργασία και τακτικότατη επαφή- θα κάνουν στις αρχές του Μάρτη».

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης