Διεθνή

Κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου με μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στην Κίνα

Κατασκευή υπεράκτιου αιολικού πάρκου με μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στην Κίνα

Η κινέζικη επαρχία σχεδιάζει να κατασκευάσει 23 αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης πριν από το 2030

Την κατασκευή ενός υπεράκτιου έργου αιολικής ενέργειας ξεκίνησε η Κίνα με τη μεγαλύτερη εγκατεστημένη ισχύ στη χώρα.

Η πρώτη ανεμογεννήτρια εγκαταστάθηκε στα νερά επαρχίας της νότιας Κίνας.

Το έργο με προγραμματισμένη εγκατεστημένη ισχύ 400 MW, αναμένεται να παράγει περίπου 1,46 δισεκατομμύρια kwh ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως όταν θα τεθεί σε λειτουργία το 2020, σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης της Κίνας, General Nuclear Power Corporation (CGN).

Ως παράκτια επαρχία, η Γκουανγκντόνγκ απολαμβάνει άφθονους αιολικούς πόρους, δήλωσε ο Chen Yabin με την CGN. «Τα αιολικά πάρκα θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην προσαρμογή της βιομηχανικής και ενεργειακής δομής της επαρχίας, έτσι ώστε να προωθηθεί η πράσινη και υψηλής ποιότητας ανάπτυξη».

Μάλιστα, η κινέζικη επαρχία σχεδιάζει να κατασκευάσει 23 αιολικά πάρκα ανοικτής θαλάσσης πριν από το 2030, ενώ η συνδυασμένη εγκατεστημένη ισχύς θα φτάσει τα 66,85 εκατομμύρια KW.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνεμος είναι η Τρίτη  μεγαλύτερη πηγή ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας μετά τον άνθρακα και το υδρογόνο. Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας, η Κίνα κατέλαβε την τρίτη θέση σε σχέση με τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ των ανεμογεννητριών υπεράκτιων, αντιπροσωπεύοντας το 11% του συνόλου του κόσμου από το τέλος του 2016, μετά τη Βρετανία και τη Γερμανία.

 

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης