Διεθνή

Οικονομική στήριξη της Δανίας στο Πακιστάν για έργα αιολικής ενέργειας

Οικονομική στήριξη της Δανίας στο Πακιστάν για έργα αιολικής ενέργειας

Η οικονομική στήριξη προς το Πακιστάν αγγίζει τα 100 – 150 εκατομμύρια δολάρια για τις επενδυτικές κινήσεις

Σημαντική βοήθεια στον ενεργειακό τομέα προσφέρει η Δανία στο Πακιστάν έτσι ώστε μέχρι το 2030 να μειώσει δραστικά την εξάρτηση που έχει από τα ακριβά ορυκτά καύσιμα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ειδικότερα, η οικονομική στήριξη προς το Πακιστάν αγγίζει τα 100 – 150 εκατομμύρια δολάρια για τις επενδυτικές κινήσεις.

Παράλληλα, το Πακιστάν προσβλέπει στην "ενεργειακή αστυνομική δύναμη", η οποία θα μπορούσε να ασχοληθεί αποκλειστικά με την άρση και τον πρόστιμο των ατόμων που εμπλέκονται στην κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να αντιμετωπίσει το ζήτημα του κυκλικού χρέους καθώς ανατρέπει όλες τις ξένες επενδύσεις και εμποδίζει τον ρυθμό ανάπτυξης.

Η Δανία παράγει αιολική ενέργεια περισσότερο από οποιαδήποτε χώρα και οι περισσότερες περιοχές της χώρας  δεν αντιμετωπίζουν διακοπή ρεύματος για τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τέλος, ο Πρέσβης της Δανίας,  Rolf Michael Hay Pereira Holmboe κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τον ενεργειακό τομέα να ασχοληθεί με όλα τα θέματα που σχετίζονται με έργα παραγωγής ενέργειας.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης