Τελευταία Νέα
Απόψεις

Strategic Culture: Η δολοφονία Khashoggi αποδεικνύει ότι η βασιλική οικογένεια των al-Saud είναι μαφιόζοι με πετρέλαιο

Strategic Culture: Η δολοφονία Khashoggi αποδεικνύει ότι η βασιλική οικογένεια των al-Saud είναι μαφιόζοι με πετρέλαιο

Η απερισκεψία του πρίγκιπα ουσιαστικά να διατάξει την δολοφονία του Khashoggi έδειξε ότι είναι απλώς ένας συνηθισμένος δεσπότης, ένας μαφιόζος με πετρέλαιο που προεδρεύει μιας εκτεταμένης κλεπτοκρατίας παρασίτων

Η δολοφονία Khashoggi του δημοσιογράφου της Washington Post αποδεικνύει ότι η βασιλική οικογένεια των al-Saud είναι μαφιόζοι με πετρέλαιο αναφέρει σε ανάλυση του το Strategic Culture Foundation
Στην αρχή δεν ήξεραν τίποτε, η δολοφονία του δημοσιογράφου Khashoggi ήταν στις 2 Οκτωβρίου και στις 21 Οκτωβρίου οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας ανέφερε ότι έχει κάποια σχέση ενώ αποδεικνύεται ότι λίγο πριν δολοφονηθεί είχε συνομιλία με τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας και διάδοχο του θρόνου Mohammed Bib Salman
Με βάση ενδείξεις πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας σκότωσαν μέσα στο Προξενείο της χώρας στην Τουρκία τον Khashoggi και εν συνεχεία τον αποκεφάλισαν ώστε να κρύψουν ίχνη.
Επειδή η δολοφονία έγινε σε Σαουδαραβικό έδαφος, οι πρεσβείες θεωρούνται έδαφος της ξένης χώρας αλλά εντός Τουρκίας ο Erdogan θα προσπαθήσει να κάνει μεγάλο deal με την Σαουδική Αραβία.
Από την αρχή, η ιστορία Khashoggi δεν αφορούσε στην τύχη ενός ανθρώπου.
Οι Σαουδάραβες έχουν προκαλέσει πολλές αιματηρές δολοφονίες, κυριολεκτικά, εδώ και χρόνια.
Καθημερινά σφαγιάζουν τον άμαχο πληθυσμό της Υεμένης με αμερικανική και βρετανική βοήθεια και είναι πάντα έτοιμοι να  επικαλεστούν τη λεγόμενη "ευθύνη για την προστασία" των Μουσουλμάνων στη Βοσνία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Λιβύη, τη Συρία κ.α.
Ο Khashoggi ήταν ένας μάλλον σκοτεινός τύπος.
 Ένας «δημοσιογράφος», ο οποίος διαχειριζόταν και τις υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ.
Ήταν πρώιμο μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Ο Erdogan για να μπορέσει να ξαναχτίσει την οθωμανική αυτοκρατορία που ονειρεύεται θα πρέπει να αντιμετωπίσει
τον βασικό του ανταγωνιστή την οικογένεια Sauds.
Το θρησκευτικό-πολιτικό στοιχείο του ανταγωνισμού αντιπροσωπεύεται από τη μία πλευρά την Μουσουλμανική Αδελφότητα, τους «δημοκρατικούς» ισλαμιστές στους οποίους ανήκει ο Erdogan και τους στυγνούς μονάρχες της Wahhabi από την άλλη πλευρά.
Όμως η πίεση από τα στοιχεία αρχίζει να αγγίζει τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας, Mohammad bin Salman.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Trump, έκανε λόγο για "αδίστακτους δολοφόνους", δείχνει ότι είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με τον Mohammad bin Salman
Η νέα αλχημεία είναι η μετατροπή του νεκρού Khashoggi σε οικονομικό όφελος για τους ζωντανούς.
Ο Mohammad bin Salman παρ΄ ότι φέρεται να εμπλέκεται στην δολοφονία Khashoggi ωστόσο έχει δώσει εντολές για συλλήψεις και ένας εμπλεκόμενος βρήκε ξαφνικά περίεργο θάνατο.
Ο Mohammad bin Salman θα είναι ο διάδοχος στον θρόνο των Saud, ωστόσο η αλαζονεία του τον πρόδωσε.
Αν ο Mohammad bin Salman επιβιώσει ή απομακρυνθεί - ίσως με ακραίες προκαταλήψεις - δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Σαουδική Αραβία είναι ο μεγάλος ηττημένος.
Η απερισκεψία του πρίγκιπα ουσιαστικά να διατάξει την δολοφονία του Khashoggi έδειξε ότι είναι απλώς ένας συνηθισμένος δεσπότης, ένας μαφιόζος με πετρέλαιο που προεδρεύει μιας εκτεταμένης κλεπτοκρατίας παρασίτων.

www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης