Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Ρωσία: Μετ’ εμποδίων προχωρεί ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Κριμαία

Ρωσία: Μετ’ εμποδίων προχωρεί ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Κριμαία

Προβλήματα από ατύχημα αντιμετωπίζει ο σταθμός σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής στην Κριμαία, όπου η Ρωσία έχει εγκαταστήσει δύο ανεμογεννήτριες με γερμανικό σχεδιασμό, παραβιάζοντας τις κυρώσεις, αντιμετωπίζει ελαφρές ζημιές  μετά από ατύχημα που σημειώθηκε  κατά τη διάρκεια των δοκιμών, σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας της Ρωσίας την Παρασκευή 19/10/2018.
Η γερμανική εταιρεία Siemens υποστηρίζει ότι η Ρωσία παρέδωσε παράνομα αρκετές από τις τουρμπίνες της στην Κριμαία, τις οποίες απέσυρε από την Ουκρανία το 2014, παρά τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που απαγορεύουν την παροχή ενεργειακής τεχνολογίας στην Κριμαία.
Η Siemens και οι θυγατρικές της δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν καθόλου στην εγκατάσταση των στροβίλων, ένα σύνθετο έργο το οποίο, σύμφωνα με τους ειδικούς της βιομηχανίας ενέργειας, μπορεί εύκολα να πάει στραβά χωρίς την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που παρέχει ο κατασκευαστής.
Το υπουργείο ενέργειας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι η στέγη του κτιρίου του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής στην Σεβαστούπολη ήταν ελαφρώς κατεστραμμένη από το περιστατικό.
Το προσωπικό των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής τον Αύγουστο εξέτασε τα συστήματα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του σταθμού, εξαναγκάζοντας τον υπερθερμασμένο ατμό να εκκενώνεται μέσω σωλήνων εξαγωγής στην οροφή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η υψηλή θερμοκρασία του ατμού και ο τρόπος με τον οποίο εγκαταστάθηκαν οι σωλήνες εξαγωγής προκάλεσαν ζημιά στη στέγη. Ωστόσο, επεσημάνθηκε ότι το πρόβλημα ήταν σταθερό και δεν υπήρχε καμία επίδραση στο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση των εργασιών στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Το υπουργείο έδωσε στο Reuters μια δορυφορική φωτογραφία με ημερομηνία 26 Αυγούστου, η οποία έδειξε ελαφρές ζημιές γύρω από τις οπές αερισμού στην οροφή του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής.
Το υπουργείο ενέργειας ανακοίνωσε επίσης ότι ο σταθμός της Σεβαστούπολης και ένας δεύτερος ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός στην Κριμαία, όπου η Siemens ισχυρίζεται ότι άλλες δύο από τις τουρμπίνες της εγκαταστάθηκαν χωρίς να το γνωρίζει, θα τεθεί επίσημα σε κυκλοφορία το Νοέμβριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης