Διεθνή

Κίνα: Η ENN ξεκινά την πρώτη φάση του τερματικού εισαγωγής LNG Zhoushan

Κίνα: Η ENN ξεκινά την πρώτη φάση του τερματικού εισαγωγής LNG Zhoushan

Η ENN έχει υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών πώλησης και αγοράς με την Chevron Corp και την Αυστραλιανή Origins Energy και έχει επίσης συμφωνήσει να αγοράσει LNG από την Total - Οι συνολικές συμφωνίες αφορούν περίπου 1,5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως.

Η κινεζική εταιρεία διανομής φυσικού αερίου ENN Energy Holdings άρχισε να λειτουργεί στην πρώτη φάση του τερματικού σταθμού εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου Zhoushan (LNG), δήλωσε ο Αντιπρόεδρος Ma Shenyuan, μιλώντας στην τελετή έναρξης του τερματικού την Παρασκευή 19/10/2018.
Καθώς η ENN στοχεύει σε άνοδο των χειμερινών προμηθειών στην ανατολική Κίνα, το δεξαμενόπλοιο Asia Integrity αγκυροβόλησε στο τερματικό σταθμό Zhoushan την ίδια ημέρα, μεταφέροντας 145.000 κυβικά μέτρα LNG από την Αυστραλία για να σηματοδοτήσει την έναρξη της πρώτης ιδιωτικής επιχείρησης LNG της Κίνας.
Η ENN έχει υπογράψει μακροπρόθεσμες συμφωνίες, συμπεριλαμβανομένων συμφωνιών πώλησης και αγοράς με την Chevron Corp και την Αυστραλιανή Origins Energy και έχει επίσης συμφωνήσει να αγοράσει LNG από την Total. Οι συνολικές συμφωνίες αφορούν περίπου 1,5 εκατομμύρια τόνους LNG ετησίως.
Ο τερματικός σταθμός, στο αρχιπέλαγος Zhoushan νότια της Σαγκάης, θα έχει ετήσια δυναμικότητα 3 εκατομμύρια τόνους στην πρώτη του φάση και θα έχει χωρητικότητα επαναεριοποίησης 1 εκατομμυρίου τόνων, δήλωσε ο Song Siyuan  αξιωματούχος του τερμιναλ.
Μιλώντας στο περιθώριο της τελετής, ο Song δήλωσε ότι η ENN αποσκοπεί στην επέκταση του τερματικού σταθμού προχωρώντας στην κατασκευή της  δεύτερης φάσης μέχρι τον Ιούνιο του 2021 με χωρητικότητα 2 εκατομμυρίων τόνων.
Πρόκειται για τρεις νέες γραμμές επαναεριοποίησης με 2 εκατομμύρια τόνους χωρητικότητας  και δύο δεξαμενές αποθήκευσης συνολικής χωρητικότητας 160.000 κυβικών μέτρων.
Η ENN αναμένει επίσης να κατασκευάσει έναν αγωγό που θα συνδέει το τερματικό σταθμό και το Ningbo στην ηπειρωτική χώρα μέχρι το τέλος του 2019, δήλωσε ο Song. Επί του παρόντος, η εταιρεία χρησιμοποιεί φορτηγίδες και φορτηγά για να παραδίδει LNG από το τερματικό σταθμό.
Το νέο τερματικό έχει λάβει 120.000 τόνους LNG μέχρι στιγμής από τις δοκιμές που ξεκίνησαν τον Αύγουστο, δήλωσε ο Zhang Hao, αντιπρόεδρος της ομάδας εμπορίας ενέργειας της εταιρείας, σε ομιλία toy στην τελετή.

Η εταιρεία έχει επίσης ετοιμάσει περισσότερα από 400 φορτηγά για να παραδώσει το φυσικό αέριο από το τερματικό της αυτό το χειμώνα για να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση, δήλωσε ο Zhang.
Τον περασμένο χειμώνα, πολλά χωριά αφέθηκαν χωρίς προμήθειες φυσικού αερίου λόγω της αύξησης της ζήτησης λόγω της ώθησης της αεριοποίησης της Κίνας. Η κυβέρνηση μετέτρεψε την θέρμανση εκατομμυρίων κινεζικών σπιτιών σε φυσικό αέριο από  άνθρακα για να μειώσει την ατμοσφαιρική ρύπανση

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης