Επιχειρήσεις

Δέσμευση της Air Liquide για την ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου σε Κορέα και Παρίσι

Δέσμευση της Air Liquide για την ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου σε Κορέα και Παρίσι

Η Air Liquide, θεωρώντας ότι το υδρογόνο θα συντελέσει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών

Με αφορμή την επίσκεψη του κ. Moon Jae-In, Προέδρου της Νότιας Κορέας, στο σταθμό υδρογόνου της Air Liquide στην Place de l'Alma, ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide, επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Ομίλου να υποστηρίζει την ανάπτυξη υποδομών υδρογόνου με στόχο τη βιώσιμη κινητικότητα. Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε την εγκατάσταση 4 νέων σταθμών υδρογόνου στην Κορέα, καθώς και την προγραμματισμένη κατασκευή 2 νέων σταθμών στην περιοχή του Παρισιού Île-de-France.

Η Air Liquide, θεωρώντας ότι το υδρογόνο θα συντελέσει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση, είναι πρωτοπόρος στην ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών. Σε αυτό το πλαίσιο, έχει σχεδιάσει και εγκαταστήσει 100 σταθμούς υδρογόνου παγκοσμίως για να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα.

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 300 ηλεκτροκίνητα οχήματα υδρογόνου στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των 100 ταξί με την ονομασία «hype» στο Παρίσι (Hyundai ix35 και Toyota Mirai). Η Γαλλία διαθέτει σήμερα περίπου είκοσι σταθμούς, από τους οποίους σχεδόν το 50% έχει σχεδιαστεί και εγκατασταθεί από την Air Liquide. Οι σταθμοί αυτοί εξυπηρετούν τόσο ελαφρά όσο και επαγγελματικά οχήματα, όπως για παράδειγμα περονοφόρα ανυψωτικά για πλατφόρμες εφοδιαστικής. Τρεις σταθμοί υδρογόνου λειτουργούν στο Παρίσι και στην περιοχή Île-de-France: Place de l'Alma, αεροδρόμιο Orly και Βερσαλλίες. Σύντομα, θα εγκατασταθούν και δύο νέοι σταθμοί.

Στην Κορέα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεσή της να επιταχύνει την ανάπτυξη του τομέα τεχνολογιών υδρογόνου για βιώσιμη κινητικότητα και σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Το σχέδιο έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τη δημιουργία συνεργιών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, στοχεύοντας ως το 2022, να υπάρχουν στη χώρα 310 σταθμοί και 16.000 ηλεκτροκίνητα οχήματα υδρογόνου. Η Air Liquide θα συμμετάσχει στην επιχειρησιακή εφαρμογή του σχεδίου αυτού.

Ο Benoît Potier, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Air Liquide, δήλωσε: «Το υδρογόνο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Η επίσκεψη του Προέδρου Moon Jae-In στο σταθμό μας στο Παρίσι έχει ξεχωριστή σημασία, καθώς απεικονίζει τη δέσμευση της Κορέας για την ανάπτυξη του τομέα του υδρογόνου. Η λύση αυτή κερδίζει ολοένα και περισσότερο το ενδιαφέρον και την παγκόσμια δέσμευση. Αυτό αποδεικνύεται και από τη δυναμική που εμφανίζει το Συμβούλιο Υδρογόνου, το οποίο δημιουργήσαμε το 2017 με 13 μέλη και σήμερα συγκεντρώνει 54 από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο».

Το υδρογόνο αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιώσιμης κινητικότητας και συμβάλλει έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Χρησιμεύει ως καύσιμο στις κυψέλες καυσίμου, καθώς συνδυάζεται με το οξυγόνο στον αέρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερώνοντας μόνο νερό. Η Air Liquide διαθέτει κορυφαία εμπειρία σε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου, από την παραγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διανομή και την ανάπτυξη εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης