Διεθνή

Την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στη Γερμανία σχεδιάζουν Novatek και Fluxys

Την κατασκευή τερματικού σταθμού LNG στη Γερμανία σχεδιάζουν Novatek και Fluxys

Ο Τερματικός Σταθμός LNG θα έχει επίσης τη δυνατότητα ανεφοδιασμού και φόρτωσης πλοίων μεταφοράς καυσίμων

Tην κατασκευή ενός τερματικού σταθμού LNG στο λιμάνι του Rostock στη Γερμανία, σχεδιάζουν οι εταιρείες Novatek και Fluxys.

Η κοινοπραξία αφορά το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη χρηματοδότηση, τη λειτουργία σταθμού μεταφόρτωσης μεσαίου μεγέθους ΥΦΑ χωρητικότητας περίπου 300.000 τόνων ετησίως στο λιμάνι του Rostock.

Ο τερματικός σταθμός LNG θα παραλάβει μεταφορείς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη μονάδα υγροποίησης Cryogas-Vysotsk που κατασκευάζει σήμερα η NOVATEK στο λιμάνι του Vysotsk κοντά στην περιοχή της Αγίας Πετρούπολης και οι περαιτέρω παραδόσεις LNG στην καταναλωτική αγορά θα πραγματοποιηθούν μέσω φορτηγών.

Ο Τερματικός Σταθμός LNG θα έχει επίσης τη δυνατότητα ανεφοδιασμού και φόρτωσης πλοίων μεταφοράς καυσίμων.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novatek, Leonid Mikhelson υπογράμμισε ότι: «Μια από τις στρατηγικές μας πρωτοβουλίες είναι να αναπτύξουμε μικρής και μεσαίας κλίμακας έργα για να στοχεύσουμε σε εξειδικευμένες αγορές και τμήματα πελατών. Ο τερματικός σταθμός LNG στο Rostock μας επιτρέπει να διαθέτουμε LNG ως καύσιμο πλοίων και καύσιμα κινητήρων αντί ντίζελ και μαζούτ που θα συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών και στη βελτίωση του περιβάλλοντος».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης