Τελευταία Νέα
Ενέργεια

EIA: Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να γίνουν καθαρός εξαγωγέας ενέργειας έως το 2026

tags :
EIA: Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορεί να γίνουν καθαρός εξαγωγέας ενέργειας έως το 2026
Στο ετήσιο Energy Outlook 2017, η EIA προβλέπει  για τις ΗΠΑ αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου των προϊόντων πετρελαίου
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να γίνουν καθαρός εξαγωγέας ενέργειας μέχρι το 2026 καθώς η εγχώρια ζήτηση ανακάμπτει και η εγχώρια παραγωγή παραμένει σταθερή αναφέρεται σε έκθεση της U.S. Energy Information Administration, που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη 5/1/1207.
Στο ετήσιο Energy Outlook 2017, η EIA προβλέπει μια αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου και βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου των προϊόντων πετρελαίου γεγονός που υποδεικνύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να εξελιχθούν σε καθαρό εξαγωγέα ενέργειας το 2026, για πρώτη φορά από το 1953.



Ως καθαρός εξαγωγέας, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να εισάγουν πετρέλαιο, φυσικό αέριο και άλλες πηγές ενέργειας, αλλά θα εξάγουν περισσότερα από αυτά τα προϊόντα που παράγονται εγχώρια από ότι οι εισαγωγές  από ξένες πηγές.
«Ναι, η ΗΠΑ θα μπορούσε να είναι εντελώς  ενεργειακά ανεξάρτητες - σε ορισμένες περιπτώσεις", δήλωσε ο Adam Sieminski Administrator της EIA  κατά τη διάρκεια ενός webcast από το Johns Hopkins School of Advanced International Studies στην Ουάσιγκτον σύμφωνα με το CNBC.
Το σενάριο της EIA είναι σημείο αναφοράς, το οποίο αντανακλά τις τρέχουσες προβλέψεις των τιμών και τις τάσεις της αγοράς, όπως έχει προγραμματιστεί από τις κυβερνητικές πολιτικές.
Οι αυξανόμενες εξαγωγές φυσικού αερίου θα οδηγήσουν τα επόμενα χρόνια από τις εξαγωγές μέσω αγωγού στο Μεξικό στις μεταφορές υγροποιημένου φυσικού αερίου σε άλλες αγορές του εξωτερικού, σύμφωνα με την EIA.



Ο Sieminski δήλωσε την Πέμπτη ότι δεν θα εκπλαγεί εάν η EIA αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι καθαρός εξαγωγέας πετρελαίου στην αναφορά του, όταν ενημερώνει τις  προβολές τα επόμενα χρόνια. Αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αν η τεχνολογία συνεχίζει να βελτιώνεται.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν βιώσει μια επανάσταση στην παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, χάρη σε τεχνολογίες όπως η οριζόντια διάτρηση και η υδραυλική ρωγμάτωση, μια μέθοδο που περιλαμβάνει την άντληση νερού, μετάλλων και χημικών προϊόντων υπόγειος για την εξόρυξη  καθαρών ορυκτών καυσίμων από σχιστόλιθο rock.
Η EIA εκτιμά ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παραμένουν ένα καθαρός εξαγωγέας άνθρακα, αλλά οι εξαγωγές του ορυκτού καυσίμου δεν προβλέπεται να αυξηθούν.
Αντ 'αυτού, εντείνεται ο ανταγωνισμός   από χώρες που βρίσκονται πιο κοντά σε μεγάλα αστικά κέντρα ζήτησης, όπως η Ινδία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης