Διεθνή

Υποχωρούν οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη - Ενισχύεται ο ανεφοδιασμός της αγοράς

Υποχωρούν οι τιμές της ενέργειας στην Ευρώπη - Ενισχύεται ο ανεφοδιασμός της αγοράς

Η τιμή ημέρας την Δευτέρα βρισκόταν  σε υψηλό 11 μηνών, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της περιορισμένης τροφοδοσίας από τα πυρηνικά εργοστάσια

Οι ευρωπαϊκές τιμές ενέργειας υποχώρησαν την Τετάρτη 17/10/2018  από τα υψηλά επίπεδα που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες, καθώς η προοπτική υψηλότερης παροχής αιολικής ενέργειας υπερέβη ορισμένες απώλειες από τις θερμικές εγκαταστάσεις.
Σύμφωνα με το Reuters η γερμανική ενέργεια για παράδοση την Πέμπτη μειώθηκε κατά 12,3% στα 62,3 ευρώ (72,03 δολ.) MWh.

Η τιμή ημέρας την Δευτέρα βρισκόταν  σε υψηλό 11 μηνών, λόγω της μεγάλης ζήτησης και της περιορισμένης τροφοδοσίας από τα πυρηνικά εργοστάσια.
Η γερμανική παραγωγή αιολικής ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί στα 6,9 gigawatts (GW) την Πέμπτη από 2,5 GW την Τρίτη και κυμαίνεται στα 17,3 GW κατά το επόμενο δεκαπενθήμερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Refinitiv Eikon.
Η γερμανική τροφοδοσία ηλιακής ενέργειας θα είναι τουλάχιστον 4 GW.
Τα επίπεδα των ποταμών εξακολουθούν να είναι χαμηλά λόγω των χαμηλών βροχοπτώσεων και του καλοκαιρινού καύσωνα, παρεμποδίζοντας ορισμένες αποστολές φορτηγίδων στις εγκαταστάσεις άνθρακα και την παροχή νερού ψύξης στα πυρηνικά εργοστάσια, ανέφεραν οι traders.

Η γαλλική σύμβαση ημέρας υποχώρησε 12,4% και σταθεροποιήθηκε στα  65,25 ευρώ, σε χαμηλό εβδομάδας.
Η γαλλική διαθεσιμότητα πυρηνικής ενέργειας αυξήθηκε κατά δύο ποσοστιαίες μονάδες στο 74,2% του συνόλου.
Από πλευράς ζήτησης, η γερμανική χρήση ενέργειας αναμένεται να αυξηθεί στα  300 MW την Πέμπτη, αλλά θα μειωθεί κατά 1,1 GW κατά μέσο όρο την επόμενη εβδομάδα σε σύγκριση με το επίπεδο της Τετάρτης.
Η γαλλική ζήτηση θα είναι γενικά σταθερή αλλά θα ενισχυθεί 2,9 GW κατά μέσο όρο την επόμενη εβδομάδα καθώς  οι μέσες θερμοκρασίες στη Γαλλία αναμένεται να υποχωρήσουν κατά έξι βαθμούς Κελσίου από 16,2 βαθμούς την Τετάρτη.
Οι συμβάσεις ενέργειας στην καμπύλη προσφοράς υποχώρησαν μαζί με τις τιμές άνθρακα και άνθρακα.

Το γερμανικό Cal'19, το ευρωπαϊκό σημείο αναφοράς, μειώθηκε κατά 0,8% στα 52 ευρώ / MWh.
Το γαλλικό 2019 μειώθηκε 0,1%χαμηλότερα στα 56,7 ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά δικαιώματα εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα τον Δεκέμβριο του 2018, με τα οποία οι παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας πρέπει να καλύψουν την παραγωγή τους, υποχώρησαν 3% στα 18,72 ευρώ ανά τόνο.
Ο ευρωπαϊκός άνθρακας API2 παράδοσης για το 2019, μειώθηκε κατά 0,5% στα 96 δολάρια ανά τόνο.
Ο broker Marex Spectron σημείωσε ότι η προσφορά στον Ατλαντικό ήταν πιο αυστηρή αλλά αυτό αντισταθμίστηκε από την υψηλότερη προσφορά στον Ειρηνικό. Θα υπάρξει περαιτέρω συσσώρευση στα αποθέματα των καταναλωτικών χωρών και το μακροοικονομικό περιβάλλον ήταν οριακά διογκωμένο, αν και μόνο για τώρα συμπλήρωσε.
Στην ανατολική Ευρώπη, η σύμβαση ημέρας της Τσεχίας που παρακολουθεί το γερμανικό δείκτη έχασε 11,9% και έφτασε τα 63 ευρώ. Η ετήσια θέση αυξήθηκε ελαφρώς κατά 5 σεντς στα 55,2 ευρώ.


www.woorldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης