Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Σ. Φάμελλος: “Η μόνη “παρένθεση” ήταν αυτή της φημολογίας περί τέταρτου μνημονίου”

Σ. Φάμελλος: “Η μόνη “παρένθεση” ήταν αυτή της φημολογίας περί τέταρτου μνημονίου”

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν και οι κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες από τον Νοέμβριο θα μπαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή.


Ο Πρωθυπουργός ζήτησε το επόμενο τρίμηνο να μπουν στη Βουλή και να ψηφιστούν βασικά ζητήματ


Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ3, ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος σημείωσε ότι το βασικό θέμα της συζήτησης στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν η κατάθεση του προϋπολογισμού στο ευρωπαϊκό εξάμηνο, που υποτιμήθηκε από τα Μέσα Ενημέρωσης, και υπογράμμισε ότι στον προϋπολογισμό που κατέθεσε η χώρα μας περιλαμβάνεται πρόβλεψη για το θέμα των συντάξεων, για τη μη περικοπή τους, γεγονός που συγκεντρώνει το πολύ μεγάλο ενδιαφέρον της κοινωνίας.
Ταυτόχρονα, στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκε το βασικό νομοθετικό έργο του επόμενου τριμήνου: “Η κατάθεση του προϋπολογισμού είναι ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα μας, διότι πέρα από το ότι είναι ο πρώτος μετά το μνημόνιο περιλαμβάνει μία σαφέστατη πρόβλεψη σχετικά με τη μη περικοπή των συντάξεων και αυτό είναι ένα σημαντικό και καθαρά πολιτικό γεγονός. Αποδεικνύει ότι όχι απλά έχουμε έξοδο από το μνημόνιο, αλλά ότι αυτή η έξοδος είναι πολύ πιο καθαρή από ό,τι περιμέναμε πριν από λίγους μήνες. Αν υπήρξε τελικά μία παρένθεση στην Ελλάδα, αυτή είναι της φημολογίας περί τέταρτου μνημονίου. Το συμπέρασμα και η απόδειξη του κλίματος στη συζήτηση με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς είναι ότι έχουμε μία πολύ καθαρή έξοδο από το Μνημόνιο, με πολύ καλύτερες αφετηρίες”.

Επίσης, ο Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι στο Υπουργικό Συμβούλιο συζητήθηκαν και οι κεντρικές πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες από τον Νοέμβριο θα μπαίνουν προς ψήφιση στη Βουλή.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε το επόμενο τρίμηνο να μπουν στη Βουλή και να ψηφιστούν βασικά ζητήματα της πολιτικής που συζητήθηκαν στη ΔΕΘ. Όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα γίνουν πράξη άμεσα, θα υλοποιηθούν τα αντίμετρα και δεν θα υλοποιηθούν τα αρνητικά μέτρα. Η πρώτη παρέμβαση θα αφορά τα αναδρομικά των ενστόλων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των στελεχών στον χώρο της υγείας. Το δεύτερο μέτρο αφορά την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος για τους αγρότες και άλλα ζητήματα αγροτικής πολιτικής. Στα επόμενα περιλαμβάνονται το θέμα της μη περικοπής των συντάξεων, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για επαγγελματίες και επιστήμονες, καθώς και η χρηματοδότηση των ασφαλιστικών εισφορών κυρίως για νέους εργαζόμενους. Ακολουθούν η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων και η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η παρέμβαση όσον αφορά το επίδομα ενοικίου.

“Ο πρωθυπουργός ζήτησε να τοποθετηθούμε όλοι, κυβερνητικοί εταίροι και μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, όσον αφορά την ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης”, υπογράμμισε ο Αν. ΥΠΕΝ και, αφού σημείωσε ότι σε αυτό το θέμα δεν υπήρξε αντιπαράθεση, τόνισε ότι θεωρεί πως αυτή η παραίνεση του πρωθυπουργού είναι βαθιά δημοκρατική: “Αυτό που προέκυψε από το Υπουργικό Συμβούλιο είναι ότι ο προγραμματισμός που ζήτησε ο Πρωθυπουργός (κοινοβουλευτικά και πολιτικά) έχει ορίζοντα τον Σεπτέμβριο του επόμενου χρόνου. Υπήρξαν πολλές τοποθετήσεις και όλες οι τοποθετήσεις κατέτειναν σε ένα στοιχείο, ότι θα ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης και το πρόγραμμά της. Αυτή η κυβέρνηση δεν είχε μόνο εντολή να βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο, ήταν και να σηκωθεί η Ελλάδα και πάλι στα πόδια της με δίκαιη ανάπτυξη και να λύσουμε τα θέματα διαφθοράς και διαπλοκής”.





www.woorldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης