Τελευταία Νέα
Περιβάλλον

Ποδηλατόδρομος από... ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ολλανδία - Βίντεο

Ποδηλατόδρομος από... ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ολλανδία - Βίντεο

Η πόλη Zwolle είναι μια εντυπωσιακά διατηρημένη μεσαιωνική εμπορική πόλη, που φτάνει τους 125.000 κατοίκους και διαθέτει όλες τις υποδομές για τη χρήση ποδηλάτων

Έτοιμος να τεθεί σε λειτουργία είναι ο πρώτος ποδηλατόδρομος από ανακυκλωμένο πλαστικό στην Ολλανδία.

Ειδικότερα, ο ποδηλατόδρομος από ανακυκλωμένο πλαστικό καλύπτει απόσταση 30 μέτρων και βρίσκεται βορειοανατολικά στην πόλη Zwolle.

Η επιφάνεια του ποδηλατόδρομου έχει δύο λωρίδες, οι οποίες είναι στρωμένες με εκατομμύρια πλαστικά καπάκια από μπουκάλια και υπόσχεται να είναι δύο έως τρεις φορές πιο ανθεκτική από την άσφαλτο. Αν και λόγω του υλικού κατασκευής του ο ποδηλατόδρομος δεν κινδυνεύει από λακκούβες ή ρωγμές, ακόμα κι αν υποστεί κάποιες ζημιές, μπορεί το αντίστοιχο τμήμα να αφαιρεθεί πολύ εύκολα και να τοποθετηθεί ένα καινούριο.

Μάλιστα, αξίζει να αναφερθεί ότι η πόλη Zwolle είναι μια εντυπωσιακά διατηρημένη μεσαιωνική εμπορική πόλη, που φτάνει τους 125.000 κατοίκους και διαθέτει όλες τις υποδομές για τη χρήση ποδηλάτων για αυτό και από το 2014 λαμβάνει το βραβείο καλύτερης ποδηλατικής πόλης της Ολλανδίας.

Άλλωστε οι Ολλανδοί συνηθίζουν να χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μεταφοράς στην καθημερινή τους ζωή, με αποτέλεσμα να κρίνονται κατάλληλοι για τους νέους ποδηλατόδρομους από ανακυκλωμένο πλαστικό.

 

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης