Διεθνή

Σταδική αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα

Σταδική αποκατάσταση της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού μετά τον τυφώνα

Η υπεράκτια παραγωγή στα ομοσπονδιακά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής ακαθάριστης παραγωγής των Η.Π.Α. και το 5% της εθνικής παραγωγής φυσικού αερίου

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα μετά τον τυφώνα Michael, με την απόδοση του πετρελαίου στο 15,8% και παραγωγή φυσικού αερίου κάτω από 10% σύμφωνα με στοιχεία της ρυθμιστικής αρχής ανοικτής θάλασσας που ανακοίνωσε την Κυριακή 14/10/2018.
Το Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης (BSEE) ανέφερε επίσης ότι όλοι οι φορείς εκμετάλλευσης πετρελαίου και φυσικού αερίου επέστρεψαν στις πλατφόρμες παραγωγής τους. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές ημέρες μετά από μια καταιγίδα  για να γίνει επιθεωρήσει τις πλατφόρμες για ζημιές, να επιστρέψουν πλήρως τα πληρώματα και να αποκαταστήσουν την παραγωγή αφού τα πηγάδια κλείσουν ενόψει της καταιγίδας.
Ο Michael, μπήκε στον Κόλπο ως τροπική καταιγίδα και γρήγορα στράφηκε σε έναν κύριο τυφώνα, με άνεμους μέχρι και 155 μίλια την ώρα (250 χλμ. / ωρα), όταν έφτασε στην ξηρά ως καταιγίδα κατηγορίας 4.
Η παραγωγή του Κόλπου, που ήταν ακόμα εκτός σύνδεσης, το πρωί του Σαββάτου αντιπροσώπευε 268.824 βαρέλια ημερησίως πετρελαίου και 227 εκατομμύρια κυβικά πόδια ημερησίως φυσικό αέριο, ανέφερε η BSEE από έρευνα 17 παραγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου. Συνολικά, ο Michael, κοστίζει στους παραγωγούς του Κόλπου περίπου 3,27 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου αυτή την εβδομάδα.
Η υπεράκτια παραγωγή στα ομοσπονδιακά ύδατα του Κόλπου του Μεξικού αντιπροσωπεύει το 17% της συνολικής ακαθάριστης παραγωγής των Η.Π.Α. και το 5% της εθνικής παραγωγής φυσικού αερίου, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών για την Ενέργεια.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης