Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Aker BP αποκτά από την Equinor Gas το 77,8% του κοιτάσματος King Lear

tags :
Η Aker BP αποκτά από την Equinor Gas το 77,8% του κοιτάσματος King Lear

Η ελεγχόμενη από το κράτος Equinor ανακοίνωσε  ότι η πώληση των μεριδίων αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας για τον εξορθολογισμό του νορβηγικού χαρτοφυλακίου

Η Aker BP συμφώνησε να εξαγοράσει το 77,8% που διαθέτει η  Equinor στο νορβηγικό κοίτασμα φυσικού αερίου King Lear για 250 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 15/10/2018.
Η ανακάλυψη της Βόρειας Θάλασσας εκτιμάται ότι έχει αποθέματα 77 εκατομμυρίων βαρελιών ισοδύναμου πετρελαίου και συνδέοντας την με υπάρχουσες εγκαταστάσεις στον τομέα της Ula, η Aker BP αναμένει ότι η εξαγορά θα έχει συνολικά περισσότερα από 100 εκατομμύρια βαρέλια.
"Η εν λόγω δέσμευση θα βελτιώσει τη χρησιμοποίηση της παραγωγικής ικανότητας στις εγκαταστάσεις της Ula και θα παράσχει σημαντικούς πρόσθετους όγκους αερίου έγχυσης για να υποστηρίξει την αύξηση της ανάκτησης πετρελαίου", ανέφερε η εταιρεία.
Η ελεγχόμενη από το κράτος Equinor ανακοίνωσε  ότι η πώληση των μεριδίων αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας για τον εξορθολογισμό του νορβηγικού χαρτοφυλακίου.
"Με αυτόν τον τρόπο ξεκλειδώνουμε κεφάλαια για επενδύσεις σε έργα που προσφέρουν υψηλότερες αποδόσεις για την Equinor", δήλωσε ο Jez Averty, ανώτερος αντιπρόεδρος της Equinor για τις επιχειρήσεις στη νότια Βόρεια Θάλασσα.
Το υπόλοιπο 22,2% του King Lear ανήκει στην Total. Η συναλλαγή υπόκειται στην έγκριση των νορβηγικών αρχών.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης