Διεθνή

Iberdrola : Συμφωνία αγοράς ενέργειας με τηλεπικοινωνιακό πάροχο για ηλιακό έργο 391MW

Iberdrola : Συμφωνία αγοράς ενέργειας με τηλεπικοινωνιακό πάροχο για ηλιακό έργο 391MW

Ο όμιλος Euskaltel διαχειρίζεται τους παρόχους τηλεπικοινωνιών R στη Γαλικία και την Telecable στην Αστούρια

Η Iberdrola υπέγραψε συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA) με τον πάροχο τηλεπικοινωνιών Euskaltel με έδρα τη Χώρα των Βάσκων για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ένα ηλιακό έργο 391MW, την πρώτη συμφωνία τέτοιου τύπου που έχει υπογραφεί μεταξύ μιας εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας και ενός τηλεπικοινωνιακού φορέα στην Ισπανία.
Η Iberdrola θα κατασκευάσει το ηλιακό εργοστάσιο Nuñez de Balboa στο Usagre, στην περιοχή Badajoz-Extremadura.
Η Iberdrola είχε ήδη υπογράψει μια 10ετή PPA για το ηλιακό έργο με την Grupo Kutxabank, στην οποία επίσης ότι είναι η πρώτη σύμβαση στον κόσμο αυτού του είδους που θα υπογραφεί μεταξύ μιας ενεργειακής εταιρείας και μιας τράπεζας.
Ο Ángeles Santamaría, MD της Iberdrola Ισπανίας, δήλωσε: "Οι PPA αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία για την ανάπτυξη καθαρών πηγών ενέργειας - εκείνων που θα διαμορφώσουν το μέλλον της παγκόσμιας ενέργειας. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν αποδείξει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ικανότητά τους να παρέχουν ενέργεια σε προσιτές και σταθερές τιμές. Μακροπρόθεσμα, οι PPA - οι οποίες είναι ήδη ιδιαίτερα ανεπτυγμένες στις αγγλόφωνες αγορές – θα αυξηθούν ως ένα εργαλείο για τη διαχείριση του ενεργειακού εφοδιασμού για τους μεγάλους καταναλωτές που έχουν δεσμευτεί να επιτύχουν πράσινη και βιώσιμη κατανάλωση ».
Ο όμιλος Euskaltel επίσης διαχειρίζεται τους παρόχους τηλεπικοινωνιών R στη Γαλικία και την Telecable στην Αστούρια.
"Η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα βήμα προόδου στην περιβαλλοντική δέσμευσή μας και την υποστήριξή μας για πολιτικές που προωθούν την καλύτερη περιβαλλοντική πρακτική στο πλαίσιο του οργανισμού μας, καθώς προσπαθούμε να συμμορφωνόμαστε με συνέπεια και υπευθυνότητα με την Ατζέντα του 2030, και τους στόχους που καθορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού. "



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης