Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παράταση προθεσμίας σε EN + και Rusal για την επιβολή κυρώσεων

tags :
ΗΠΑ: Παράταση προθεσμίας σε EN + και Rusal για την επιβολή κυρώσεων

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση ενός μηνός

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την Παρασκευή 12/10/2018 ότι έδωσαν στους επενδυτές έναν ακόμη μήνα προθεσμία για να εκποιήσουν τις συμμετοχές τους στις ρωσικές εταιρείες EN + και Rusal και παράλληλα έδωσαν στις επιχειρήσεις περισσότερες χρόνο για να αντιμετωπίσουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.
Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, τον Απρίλιο, επέβαλε κυρώσεις εναντίον του δισεκατομμυριούχου Oleg Deripaska και οκτώ εταιρειών στις οποίες είναι μέτοχος, συμπεριλαμβανομένου του εξαγωγέα αλουμινίου Rusal, αναφέροντας "κακοήθεις δραστηριότητες" από τη Ρωσία.
Ο Deripaska διατήρησε επίσης τον έλεγχο της EN +, η οποία με τη σειρά της ελέγχει τη Rusal, τον μεγαλύτερο παραγωγό αλουμινίου στον κόσμο εκτός της Κίνας.
Ωστόσο, οι κυρώσεις έχουν αναβληθεί αρκετές φορές έκτοτε, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θεωρούν ότι η απομάκρυνση της Rusal από την μαύρη λίστα των ΗΠΑ είναι εφικτή, αν ο Deripaska παραιτηθεί από τον έλεγχο της εταιρείας.
"Οι EN + και RUSAL έχουν προσεγγίσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ σχετικά με σημαντικές αλλαγές εταιρικής διακυβέρνησης που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε σημαντικές αλλαγές στον έλεγχο. Καθώς η αναθεώρηση των προτάσεων αυτών είναι σε εξέλιξη, το OFAC (Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων) παρατείνει την ημερομηνία λήξης των σχετικών αδειών μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου, " ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου.
Η προηγούμενη προθεσμία έληγε την  12η Νοεμβρίου.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης