Σε χαμηλό πενταετίας βυθίστηκαν τα ευρωπαϊκά περιθώρια διύλισης βενζίνης

Σε χαμηλό πενταετίας βυθίστηκαν τα ευρωπαϊκά περιθώρια διύλισης βενζίνης

Αυξημένα αποθέματα και χαμηλή ζήτηση

Τα περιθώρια διύλισης της αγοράς βενζίνης στην Ευρώπη γύρισαν σε αρνητικό έδαφος την Παρασκευή  12/10/2018 για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω των διογκωμένων αποθεμάτων και της εξασθένησης της ζήτησης στη λεκάνη του Ατλαντικού.
Σύμφωνα με το Reuters τα αποθέματα βενζίνης στον κόμβο του Άμστερνταμ-Ρότερνταμ-Αμβέρσας παραμένουν σε υψηλά επίπεδα για αυτή τη χρονική περίοδο, σύμφωνα με στοιχεία της PJK International, με απογοητευτική ζήτηση για τα καύσιμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια βασική αγορά εξαγωγών.
Τα περιθώρια κέρδους για τη μετατροπή του αργού πετρελαίου σε βενζίνη Eurobob υπολογίστηκαν σε περίπου - 0,906 δολάρια το βαρέλι στις 1011 GMT, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 2 Δεκεμβρίου 2013, σύμφωνα με τα δεδομένα του Refinitiv Eikon.

Περιθώρια διύλισης Βορειοδυτικής Ευρώπης
Τα αδύναμα περιθώρια, γνωστά και ως ρωγμές, έχουν προκαλέσει εικασίες ότι ορισμένες ευρωπαϊκές βιομηχανίες διύλισης θα μειώσουν την παραγωγή βενζίνης τους τις ερχόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τους traders.
Τα συνολικά περιθώρια διύλισης στη βορειοδυτική Ευρώπη ήταν κάτω από τα εποχιακά επίπεδα τα τελευταία τρία χρόνια. Εντούτοις, υποστηρίχθηκαν από σχετικά ισχυρά περιθώρια διύλισης πετρελαίου.