Τελευταία Νέα
Commodities

Η ArcelorMittal πωλεί περιουσιακά στοιχεία σε Τσεχία, Ρουμανία, πΓΔΜ και Ιταλία στη Liberty House

tags :
Η ArcelorMittal πωλεί περιουσιακά στοιχεία σε Τσεχία, Ρουμανία, πΓΔΜ και Ιταλία στη Liberty House

Οι πωλήσεις ικανοποιούν μέρος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε την απόκτηση της Ilva

Η ArcelorMittal, ο μεγαλύτερος παραγωγός χάλυβα στον κόσμο, συμφώνησε να προχωρήσει στην πώληση των εγκαταστάσεων στην Τσεχία, τη Ρουμανία, την πΓΔΜ και την Ιταλία στη Liberty House προκειμένου  να ικανοποιήσει τις κανονιστικές απαιτήσεις για την εξαγορά της ιταλικής χαλυβουργίας Ilva.
Η ανακοίνωση της ArcelorMittal την Παρασκευή 12/10/2018 δεν αποκάλυψε την αξία των εκχωρήσεων, αν και η επενδυτική τράπεζα Jefferies δήλωσε ότι είναι απίθανο να επιτύχει λογιστική αξία που υπολογίζεται σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
Οι πωλήσεις ικανοποιούν μέρος της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ενέκρινε την απόκτηση της Ilva - της μεγαλύτερης χαλυβουργίας της Ιταλίας με βάση την παραγωγική της ικανότητα - αφού η ArcelorMittal δεσμευόταν να πουλήσει σειρά επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες σχετικά με τον ανταγωνισμό.
Η ArcelorMittal δήλωσε ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την πώληση της ArcelorMittal Dudelange στο Λουξεμβούργο και αρκετές μονάδες στη Λιέγη του Βελγίου, οι οποίες αποτελούν τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
"Λαμβάνοντας υπόψη τα χαμηλά αποτελέσματα των πρόσφατων κερδών, όλα τα περιουσιακά στοιχεία διάθεσης (συμπεριλαμβανομένων των Dudelange και Liege) θα ανέρχονταν σε περίπου 750 -  950 εκατομμύρια δολάρια σε βάση EV / EBITDA", ανέφερε η Jefferies σε report που για την μετοχή.
"Ενώ παραμένει ένα ευρύ φάσμα προσδοκιών για τα έσοδα από τη διάθεση, αυτό θα ξεπεράσει τα 180 εκατομμύρια ευρώ ετησίως που η ArcelorMittal πληρώνει το ιταλικό κράτος για να αποκτήσει την Ilva".


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης