Commodities

Fitch: Νέα πτώση παραγωγής σε Ιράν και Βενεζουέλα, στα 90 δολ. οδεύει το Brent

tags :
Fitch: Νέα πτώση παραγωγής σε Ιράν και Βενεζουέλα, στα 90 δολ. οδεύει το Brent

Νέα αύξηση στις τιμές πετρελαίου αναμένει η Fitch Ratings
   

Η αναμενόμενη περαιτέρω υποχώρηση της παραγωγής σε Ιράν και Βενεζουέλα, ενδέχεται να εκτοξεύσει και να σταθεροποιήσει, μάλιστα, την τιμή το πετρελαίου Brent στα 90 δολάρια ανά βαρέλι (από 80 δολάρια επί του παρόντος), όπως εκτιμά η Fitch Ratings.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό οίκο, οι επικείμενες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον του Ιράν, έχουν ήδη προκαλέσει μείωση της παραγωγής κατά 350 χιλιάδες βαρέλια ημερησίως (bpd) τον Σεπτέμβριο 2018.
Ο οίκος εκτιμά ότι η υποχώρηση αναμένεται να συνεχιστεί, ακόμη και πάνω από 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως.
Σε ό,τι αφορά στη Βενεζουέλα, η παραγωγή τον Σεπτέμβριο ανήλθε σε 700 εκατομμύρια bpd, καθώς η οικονομική και πολιτική κρίση εξακολουθεί να παρακμάζει τη βιομηχανία πετρελαίου της χώρας.
«Προβλέπουμε ότι η συνολική μείωση της παραγωγής σε Ιράν και Βενεζουέλα να φθάσει τα 2 εκατομμύρια bpd, ή και περισσότερο.
Δεν αποκλείουμε ένα σενάριο αύξησης και σταθεροποίησης των τιμών στα 90 δολάρια ανά βαρέλι.
Ωστόσο, οι τιμές πετρελαίου ενδέχεται να μειωθούν αν οι παραγωγοί του ΟΠΕΚ καταφέρουν να καλύψουν τις απώλειες», σημειώνεται.
Ο ρυθμός ανάπτυξης των σχιστολιθικών πετρωμάτων στις ΗΠΑ θα αποτελέσει σημαντικό παράγοντα στο επίπεδο τιμών πετρελαίου.
Η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας αναμένει η παραγωγή αργού πετρελαίου να αυξηθεί κατά περίπου 2 εκατομμύρια mbpd το 2018, ποσό που θα υπερβεί την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης, συμπληρώνει η Fitch.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης