Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο τραπέζι όλες οι επιλογές για την αναδιάρθρωση της EDF

tags :
Γαλλία: Στο τραπέζι όλες οι επιλογές για την αναδιάρθρωση της EDF

Η κυβέρνηση θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για την επιχείρηση όταν θα ανακοινώσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή της στρατηγική σύμφωνα με τις δηλώσεις του νέου υπουργού περιβάλλοντος

Η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει όλες τις επιλογές όσον αφορά την ενδεχόμενη αναδιάρθρωση της κρατικής EDF, συμπεριλαμβανομένου του status quo, δήλωσε ο νέος υπουργός περιβάλλοντος Francois de Rugy την Τετάρτη 10/10/2018.
Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους σε μια εκδήλωση για την καινοτομία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας που διοργάνωσε η EDF  σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα αποκαλύψει τα σχέδιά της για την επιχείρηση όταν θα ανακοινώσει τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή της στρατηγική αυτό το μήνα ή αργότερα.
Ο προκάτοχός του De Rugy Nicolas Hulot είχε δηλώσει τον   ότι η κυβέρνηση είχε συζητήσει τη δυνατότητα να θέσει τις πυρηνικές δραστηριότητες του EDF σε μια ξεχωριστή νομική μονάδα. Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro ανέφερε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξετάζει το σενάριο αυτό.
Ο De Rugy, που διορίστηκε τον περασμένο μήνα, δήλωσε επίσης ότι η κυβέρνηση αναμένει μια στασιμότητα της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα χρόνια, ακολουθούμενη από αύξηση από το 2030-35 και μετά.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης