Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Φατάχ αλ Σίσι: Ακλόνητος πυλώνας συνεργασίας η τριμερής με Ελλάδα και Κύπρο

Φατάχ αλ Σίσι: Ακλόνητος πυλώνας συνεργασίας η τριμερής με Ελλάδα και Κύπρο

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνόδου συζητήθηκαν η κατάσταση στην περιοχή και οι συνεργασίες

Ως έναν ακλόνητο πυλώνα συνεργασίας στην περιοχή χαρακτήρισε την 6η τριμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, τονίζοντας πως οι σχέσεις μεταξύ των τριών χωρών δεν πηγάζουν μόνο από την γεωγραφική γειτνίαση αλλά και από τις διαπολιτισμικές σχέσεις που έχουν σφυρηλατηθεί δια μέσου των αιώνων.

Ο κ. Σίσι εξέφρασε την πεποίθησή του πως η διάσκεψη και σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών των τριών χωρών θα είναι οχυρό ενάντια στις προκλήσεις του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο πρόεδρο κατά τη διάρκεια της συνόδου συζητήθηκαν η κατάσταση στην περιοχή και οι συνεργασίες.

«Τονίσαμε την ανάγκη ειρηνικής συμβίωσης και της ειρηνικής επίλυσης των θεμάτων στην Αν. Μεσόγειο και στην Μέση Ανατολή», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω αιματοχυσία στην ευρύτερη περιοχή».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο Παλαιστινιακό τονίζοντας πως πρέπει να λυθεί το ζήτημα με βάση τα σύνορα της 4ης Ιουνίου του 1967 και με πρωτεύουσα της Παλαιστίνης την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Τέλος, ο κ. Σίσι ανέφερε πως συζητήθηκαν ο πόλεμος στη Συρία, η κατάσταση στη Λιβύη και το Κυπριακό, για το οποίο τόνισε την ανάγκη συνέχειας του διαλόγου, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ, χωρίς κηδεμονία κάποιας πλευράς έναντι της άλλης.

 

 

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης