Διεθνή

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία ο Zandi (Moody's) - Λάθος ο προϋπολογισμός

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία ο Zandi (Moody's) - Λάθος ο προϋπολογισμός

Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Zandi τονίζει ότι είναι λογικό οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί στις αγορές για την Ιταλία, θα αποτυπωθούν στις αξιολογήσεις των οίκων»

Με υποβάθμιση προειδοποιεί την Ιταλία ο επικεφαλής οικονομολόγος της Moody's Analytics, Mark Zandi.
Μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, ο Zandi τονίζει ότι είναι λογικό οι ανησυχίες που έχουν εκφραστεί στις αγορές για την Ιταλία, θα αποτυπωθούν στις αξιολογήσεις των οίκων.
Και εξηγεί: «Η κρίση των αγορών, όπως και των οίκων αξιολόγησης, δεν βασίζεται στην πολιτική αλλά στα νούμερα, τα οποία είναι αντικειμενικά και ίδια για όλους».
Ο Zandi χαρακτήρισε λανθασμένη την τακτική που ακολουθεί η ιταλική κυβέρνηση με τον προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι:
«Είναι ένα λάθος, είναι σαν να τζογάρεις με τη μακροπρόθεσμη οικονομική και φορολογική υγεία της Ιταλίας, σε μια περίοδο κατά την οποία θα πρέπει να εργαστείτε για να μειώσετε το δημοσιονομικό έλλειμμα και να μειώσετε το χρέος, επειδή η παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη.
Εάν ήμουν στη θέση της ιταλικής κυβέρνησης, θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία, ώστε να τακτοποιήσω τα του οίκου μου από φορολογική άποψη αντί να επεκτείνω το έλλειμμα και το χρέος».
Σημειώνεται ότι Moody's και S&P αναμένεται να αναθεωρήσουν την αξιολόγησή τους για την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στα τέλη Οκτωβρίου.
Ο Moody's, αξιολογεί το αξιόχρεο της Ιταλίας στη βαθμίδα Baa2
Ο οίκος Fitch υποβάθμισε τον Αύγουστο το outlook σε αρνητικό, διατηρώντας αμετάβλητο το αξιόχρεό της στη βαθμίδα ΒΒΒ.
Ο οίκος S&P την αξιολογεί στη βαθμίδα BBB με σταθερές προοπτικές.

 

Πηγή:www.bankingnews.gr

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης