Περιβάλλον

Novak: Προτεραιότητα η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream προς την Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας και Αυστρίας

Novak: Προτεραιότητα η δεύτερη γραμμή του Turkish Stream προς την Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας και Αυστρίας

Και στις χώρες αυτές όλες προθεσμίες έχουν συμφωνηθεί ως προς τους χρόνους εξ ολοκλήρου με την κατασκευή του «Turkish Stream» επεσήμανε ο  Novak

Η συνέχιση της δεύτερης γραμμής του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream που θα φθάνει στη Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας και Αυστρίας είναι στις προτεραιότητες μας, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Al. Novak.
«Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, οδεύσεις. Έχουμε την όδευση Ελλάδα- Ιταλία. Υπάρχει η παραλλαγή το φυσικό αέριο να οδεύει μέσω Τουρκίας προς την Βουλγαρία και εν συνεχεία προς την Σερβία, την Ουγγαρία και την Αυστρία» δήλωσε ο  Novak, σε συνέντευξη του στο κανάλι «Ρωσία24».
«Αυτή τη στιγμή διευρύνονται οι υποδομές που αφορούν την μεταφορά φυσικού αερίου στις χώρες αυτές.
 Και φυσικά για μας σήμερα, θέμα προτεραιότητας είναι αναμφίβολα, η κατεύθυνση προς την πλευρά της Βουλγαρίας και τη Αυστρίας. Με όλες αυτές τις χώρες έχουν υπογραφεί οδικοί χάρτες για την ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου.
 Και στις χώρες αυτές όλες προθεσμίες έχουν συμφωνηθεί ως προς τους χρόνους εξ ολοκλήρου με την κατασκευή του «Turkish Stream» επεσήμανε ο  Novak σύμφωνα με το ΑΠΕ.
Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, προβλέπει την κατασκευή δύο γραμμών ισχύος 15,75 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων η κάθε μία.
Η πρώτη γραμμή θα προμηθεύει με φυσικό αέριο του Τούρκους καταναλωτές, ενώ η δεύτερη θα προμηθεύει τις χώρες της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης