Διεθνή

Η Covestro θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια σε χημική μονάδα του Τέξας

tags :
Η Covestro θα επενδύσει 1,7 δισ. δολάρια σε χημική μονάδα του Τέξας

Η ζήτηση για MDI έχει ξεπεράσει την παραγωγική δυναμικότητα τα τελευταία τρίμηνα και οι εταιρείες προσπαθούν να κατασκευάσουν νέες μονάδες

Η γερμανική  Covestro θα επενδύσει 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ένα νέο εργοστάσιο στο Τέξας για να παράγει την κύρια χημική ουσία που χρησιμοποιείται σε αφρούς πολυουρεθάνης, αντιμετωπίζοντας μια πρόκληση που θέτουν τα σχέδια ανάπτυξης των ανταγωνιστών.
Το εργοστάσιο θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τους πελάτες της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με την πρώην μονάδα της Bayer, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.
Θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο χημικό συγκρότημα της εταιρείας στο Baytown και θα έχει πενταπλάσια ικανότητα.
Η ζήτηση για MDI, που χρησιμοποιείται σε αφρούς πολυουρεθάνης που διατίθενται σε μόνωση κτιρίων, ψυγεία και πτερύγια ανεμογεννητριών, έχει ξεπεράσει την παραγωγική δυναμικότητα τα τελευταία τρίμηνα και οι εταιρείες προσπαθούν να κατασκευάσουν νέες μονάδες κατά τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Περιλαμβάνονται οι BASF και  οι κινεζικές Wanhua και SLIC Ltd, καθώς και τη Sadara, μια κοινοπραξία μεταξύ της DowDuPont και της Saudi Aramco.
"Ακόμη και κάτω από ένα συντηρητικό σενάριο για όλα αυτά τα έργα που προχωρούν όπως ανακοινώθηκαν, εξακολουθεί να υπάρχει επείγουσα ανάγκη να επενδύσουμε περαιτέρω για να ικανοποιήσουμε την έντονη ζήτηση και να αναπτύξουμε περαιτέρω την ηγετική μας θέση στην αγορά", δήλωσε ο επικεφαλής της Covestro Markus Steilemann στο Reuters.
Το νέο εργοστάσιο του Baytown θα έχει την ικανότητα να παράγει 500.000 τόνους ετησίως.  Η υπάρχουσα μονάδα η οποία, παράγει 90.000 τόνους ετησίως, θα κλείσει.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης