Διεθνή

To Αpollo αγοράζει 1 δισ ενεργειακά assets από την General Electric - Aνοδικά 3% στα 13,57 δολ η μετοχή

To Αpollo αγοράζει 1 δισ ενεργειακά assets από την General Electric - Aνοδικά 3% στα 13,57 δολ η μετοχή

Η εξέλιξη αυτή είναι θετική για τον μεγάλο αμερικανικό όμιλο που συνεργάζεται με την ΔΕΗ.

Η έιδηση ότι το μεγάλο Fund Apollo αγοράζει ενεργειακές αξίες 1 δισ  δολάρια της General Electric έχει δώσει σημαντική ώθηση στο pre- merket για την μετοχή που κινείται ανοδικά 3% στα 13,57 δολάρια.

To χαρτοφυλάκιο αποτελείται από 20 επενδύσεις στις ανανεώσιμες πηγές, επενδύσεις στο φυσικό αέριο και ενεργειακές υποδομές στις ΗΠΑΗ εξέλιξη αυτή είναι θετική για τον μεγάλο αμερικανικό όμιλο, ο οποίος και συνεργάζεται με την ΔΕΗ.

Παράλληλα όπως είναι δημοσιοποιήθηκε, ο Larry Culp, ο νέος πρόεδρος της GE και Διευθύνων Σύμβουλος  που ανέλαβε την περασμένη  Δευτέρα, θα λάβει ένα πακέτο αποζημίωσης έως και 21 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως σε μισθούς, μπόνους και μετοχές για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.
Από το επόμενο έτος, η GE θα δίνει κάθε χρόνο στον Culp μισθό 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων, ένα επίδομα ύψους περίπου 3,75 εκατομμυρίων δολαρίων και   μετοχές αξίας 15 εκατομμυρίων δολαρίων.
Αλλά αυτό δεν είναι το καλύτερο μέρος για τον Culp: Εάν η μετοχή αυξηθεί περισσότερο από 50 %, παίρνει επίσης ένα payday περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια.
 Και παίρνει περισσότερα χρήματα αν αυξηθεί περαιτέρω.
"Εάν φτάσουμε το 150%, μιλάμε για $ 300 εκατομμύρια", δήλωσε ο David Faber, ο οποίος έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τη σύμβαση στο CNBC
Η μοναδική πληρωμή στο τέλος του τρίτου τριμήνου το 2022 βασίζεται σε μετρήσεις απόδοσης για τον Culp, που χαρακτηρίζονται από αυξήσεις στο μετοχή της GE.

Αν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξηθεί κατά 50%, ο Culp αποκτά 2,5 εκατ. μετοχές της GE  ύψους περίπου 18,60 δολάρια ανά μετοχή - ή περίπου 47 εκατομμύρια δολάρια.
Αν το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξηθεί κατά 150%, ο Culp αποκτά 7.5 εκατομμύρια μετοχές στα 31 δολάρια ανά μετοχή - ή περίπου 233 εκατομμύρια δολάρια.
Προστιθέμενος στις ετήσιες αμοιβές και τα μπόνους του, ο Culp θα μπορούσε να φέρει μέχρι και 317 εκατομμύρια δολάρια.
" Είναι το καλύτερο συμβόλαιο προσανατολισμένο στην απόδοση που έχω δει ποτέ", πρόσθεσε ο Jim Cramer. "Και δεν νομίζω ότι έχει υπάρξει κάποιο καλύτερο."

www.worldenergynews.gr

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης