Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Χατζηδάκης: Οι αγορές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα

Χατζηδάκης: Οι αγορές έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση Τσίπρα

Υπογραμμίζει  ότι προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία είναι η πολιτική αλλαγή

"Δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ", ξεκαθάρισε ο Κ. Χατζηδάκης
«Οι αγορές δεν έχουν εμπιστοσύνη στην πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα», δηλώνει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη ΚΟΝΤΡΑ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.
Υπογραμμίζει  ότι προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία είναι η πολιτική αλλαγή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το "κλειδί" για τις επενδύσεις είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία.
Και αυτό προϋποθέτει πολιτική αλλαγή.
Μια άλλη κυβέρνηση, μια κανονική ευρωπαϊκή κυβέρνηση, φιλική στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις.
 Και η οποία θα εφαρμόσει ένα άλλο μείγμα πολιτικής με λιγότερους φόρους και εισφορές και λιγότερες δαπάνες».
Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως «ωστόσο έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές θα απευθύνει πρόσκληση σε όλες τις μεταρρυθμιστικές φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου για να σχηματίσουμε μια πλατιά συμμαχία.
Μια κυβέρνηση "Εθνική Ελλάδος" που θα έχει τους καλύτερους».
Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κάνει λόγο για κακή θεατρική παράσταση σε ό,τι αφορά στην αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για την πΓΔΜ, σημειώνοντας μάλιστα πως «οι περισσότεροι πλέον αντιλαμβάνονται ότι οι δήθεν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ για το Σκοπιανό είναι μια κακή θεατρική παράσταση για να δικαιολογηθεί η παραμονή τους στην εξουσία».
Για το ζήτημα των συντάξεων ο κ. Χατζηδάκης εκφράζει την ελπίδα να μην περικοπούν, κάνοντας αναφορά και στις προτάσεις της ΝΔ όπως της ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ που προβλέπουν την εθνική σύνταξη που βασίζεται στην αλληλεγγύη των γενεών, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στην ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων.
Αναφορικά τέλος, με τη συνάντηση της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ, Μ. Σπυράκη με τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ,  Ζ. Zaev, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει ότι «όλο αυτό ήταν μια ατυχής προσπάθεια αντιπερισπασμού του ΣΥΡΙΖΑ», καθώς την ίδια μέρα δημοσιεύθηκαν τα πρακτικά του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών  στα Σκόπια στα οποία, όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης «οι Σκοπιανοί είπαν ξεκάθαρα ότι η μόνη τους ελπίδα είναι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του.
Και κατέστησαν επίσης σαφές ότι στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορούν να ελπίζουν».
Πηγή:
www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης