Τελευταία Νέα
Διεθνή

To «κοροϊδευτικό» tweet του Elon Musk κατά της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

To «κοροϊδευτικό» tweet του Elon Musk κατά της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν για λίγο μετά την ανακοίνωσή του, αλλά αργότερα υποχώρησαν. Την Πέμπτη έκλεισαν με απώλειες 4,4%

Κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ στρέφεται ο Έλον Μασκ με tweet του, λίγες ημέρες μετά το διακανονισμό στον οποίο κατέληξαν οι δύο πλευρές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Tesla σε ανάρτησή του στο Twitter, χαρακτήρισε την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), «Eπιτροπή Ενίσχυσης των Shortsellers», λέγοντας μάλιστα πως κάνει εξαιρετική δουλειά.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο κ. Mασκ προέβη σε διακανονισμό με την Επιτροπή Κεφαλαιογοράς και συμφώνησε να παραιτηθεί από Πρόεδρος της Tesla και παράλληλα να καταβάλει πρόστιμο ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων λόγω των tweet του στα οποία ανέφερε ότι είχε χρηματοδότηση για την ιδιωτικοποίηση της Tesla.

Η συμφωνία ήρθε μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να τον μηνύσει για τα ψευδή και παραπλανητικά για τους επενδυτές tweet του.

 

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν για λίγο μετά την ανακοίνωσή του, αλλά αργότερα υποχώρησαν. Την Πέμπτη έκλεισαν με απώλειες 4,4%.

Με βάση τον διακανονισμό ο Μασκ θα παραμείνει διευθύνων σύμβουλος, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η οποία αρνήθηκε να σχολιάσει το τελευταίο tweet του Μασκ.

Ο Mασκ αντιπαθεί ιδιαίτερα τους Shortsellers, δηλαδή τους επενδυτές που ποντάρουν εναντίον της Tesla, κατηγορώντας τους για αρνητική προπαγάνδα και συχνά καταφέρεται εναντίον τους. Πέρυσι είχε πει ότι είναι «κόπανοι που θέλουν να πεθάνουμε».

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης