Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία συνεργασίας Novatek και Siemens για το LNG

Συμφωνία συνεργασίας Novatek και Siemens για το LNG

Η σημερινή συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης είναι η δεύτερη μεταξύ των δύο εταιρειών. Η πρώτη συμφωνία υπογράφηκε το 2013

Η ρωσική εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Ρωσίας Novatek και ο γερμανικός κατασκευαστικός όμιλος Siemens υπέγραψαν συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης που καλύπτει τη συνεργασία στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).
Η Novatek σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η συμφωνία υπογράφηκε από τον επικεφαλής της Novatek Leonid Mikhelson και τον ομόλογό του από τη Siemens Joe Kaeser στη Μόσχα.
Με βάση τη συμφωνία, τα συμβαλλόμενα μέρη σκοπεύουν να ενισχύσουν και να αναπτύξουν τη στρατηγική εταιρική σχέση και τη συνεργασία σε ολοκληρωμένα έργα με το "κλειδί στο χέρι"  αερίου - ηλεκτρικής ενέργειας συμπεριλαμβανομένου του εφοδιασμού σε LNG, και ηλεκτροπαραγωγή, μεγάλες, μεσαίες και μικρές - εγκαταστάσεις κλιματισμού υγροποιημένου φυσικού αερίου και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
"Η Novatek σχεδιάζει να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή φυσικού αερίου και LNG και μας ενδιαφέρει να αναπτύξουμε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας φυσικού αερίου για να ενισχύσουμε τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των κλιμακωτών μας έργων LNG χαμηλού κόστους", δήλωσε ο Leonid Mikhelson, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novatek .
«Είμαστε ικανοποιημένοι από την εμπειρία μας στη συνεργασία με τη Siemens ως αξιόπιστο ανάδοχο που παρέχει εξοπλισμό στο έργο Yamal LNG και πρόκειται να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία όχι μόνο στη Ρωσική Ομοσπονδία αλλά και σε άλλες χώρες» πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον CEO της Siemens AG Joe Kaeser, η νέα συμφωνία ενισχύει σημαντικά τη συνεργασία της Siemens με τη Novatek και δίνει ώθηση για περαιτέρω συνεργασία.
Η σημερινή συμφωνία στρατηγικής εταιρικής σχέσης είναι η δεύτερη μεταξύ των δύο εταιρειών. Η πρώτη συμφωνία υπογράφηκε το 2013.
Η Novatek είναι ένας από τους μεγαλύτερους ανεξάρτητους παραγωγούς φυσικού αερίου στη Ρωσία και το 2017 εισήλθε στην παγκόσμια αγορά φυσικού αερίου με την επιτυχή έναρξη του έργου Yamal LNG

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης