Τελευταία Νέα
Διεθνή

Red Eléctrica: Αναγκαίες οι διπλάσιες επενδύσεις για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή μετάβαση

Red Eléctrica: Αναγκαίες οι διπλάσιες επενδύσεις για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή μετάβαση

Η REE επεξεργάζεται ένα σχέδιο "προτεραιότητας" επένδυσης 7 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση της μετάβασης στην ενέργεια.

Η Red Eléctrica (REE) θα πρέπει να διπλασιάσει τις επενδύσεις της σε υποδομές μεταφορών μεταξύ 2020 και 2025 προκειμένου να προσαρμόσει τα δίκτυα αυτά στις ανάγκες της ενεργειακής μετάβασης που ασχολείται αυτό το διάστημα η κυβέρνηση με την ψηφιοποίηση και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας ως δύο από τους κύριους παράγοντες .

Ο πρόεδρος της Red Eléctrica Jordi Sevilla αποκάλυψε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις της εταιρείας, οι επενδύσεις κατά την εν λόγω περίοδο θα πρέπει να ανέλθουν σε περίπου 7 δισ. Ευρώ. "Αυτό θα διπλασιάσει σχεδόν την επένδυση που πραγματοποιήθηκε στις μεταφορές τα τελευταία χρόνια", ανέφερε λεπτομερώς η εκτελεστική εξουσία.

Τα έσοδα της REE, τα οποία ρυθμίζονται κυρίως από την κυβέρνηση, συνδέονται με τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε υποδομές, στην οποία ο όμιλος χρεώνει τον ηλεκτρικό λογαριασμό.

Προκειμένου να χρηματοδοτηθεί αυτή η προσπάθεια επένδυσης σε εκατομμύρια δολάρια, η REE θα πρέπει να λάβει δάνειο σε περίπλοκο χρόνο, λόγω της μεταβολής του κύκλου των διεθνών επιτοκίων.

«Πρέπει να επενδύσουμε σε δίκτυα που μας επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε την ενέργεια πιο έξυπνα και ταχύτερα. Η Red Eléctrica θέλει να είναι αυτή που θα επιβάλει την ενεργειακή μετάβαση», δήλωσε ο Sevilla. ο οποίος διορίστηκε πρόεδρος της Red Eléctrica το περασμένο καλοκαίρι.

 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης