Δέσμευση της Ινδίας για την παραγωγή ενέργειας (40%) από ΑΠΕ μέχρι το 2030

Δέσμευση της Ινδίας για την παραγωγή ενέργειας (40%) από ΑΠΕ μέχρι το 2030

Η ηλιακή έχει αναγνωριστεί ως η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα

Στην παραγωγή κατά 40% ηλεκτρικής ενέργειας από πόρους που δεν προέρχονται από ορυκτά καύσιμα μέχρι το 2030, στοχεύει η Ινδία στο πλαίσιο της Πρώτης Συνέλευσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Μάλιστα, η Ινδία φαίνεται να εκμεταλλεύεται το τεράστιο ηλιακό και αιολικό δυναμικό για να αντικαταστήσει τον άνθρακα για να καλύψει τις  ενεργειακές της ανάγκες, με ανθρώπους της αγοράς να επισημαίνουν ότι στο μέλλον, ο ήλιος θα παίξει τον ίδιο ρόλο που είχε το πετρέλαιο τις τελευταίες δεκαετίες.

«Οι άνθρωποι βασίστηκαν σε πόρους παγιδευμένους κάτω από την επιφάνεια της γης για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών. Αλλά για ένα ασφαλές μέλλον, οι πόροι που είναι διαθέσιμοι πάνω από το έδαφος όπως η ηλιακή και η αιολική ενέργεια πρέπει να αξιοποιηθούν» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Narendra Modi.

Για να επιφέρει αυτή την αλλαγή, η Modi ανέφερε ότι η Ινδία θα προσθέσει 50 gigawatts ανανεώσιμης ενέργειας στην εγκατεστημένη ισχύ της. Συνολικά, οι μη υδροηλεκτρικές ανανεώσιμες πηγές θα αντιπροσωπεύουν το 20% της συνολικής ενεργειακής παραγωγής της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το Bloomberg σε πρόσφατη έρευνά του υπογράμμισε ότι η ηλιακή ενέργεια και οι υπόλοιπες ανανεώσιμες πηγές θα ξεπεράσουν τα ορυκτά καύσιμα και θα βοηθήσουν στην μειωμένη τιμολόγηση, την πιο αποτελεσματική τεχνολογία και τις θετικές κυβερνητικές δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, η ηλιακή έχει αναγνωριστεί ως η φθηνότερη πηγή ενέργειας σε χώρες με χαμηλό εισόδημα, παρέχοντας στις επιχειρήσεις και τις κυβερνήσεις τη δυνατότητα να μεταβούν από τον άνθρακα και το φυσικό αέριο στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

 

www.worldenergynews.gr